De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deze dia’s lopen automatisch door en hoeft u niet te klikken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deze dia’s lopen automatisch door en hoeft u niet te klikken"— Transcript van de presentatie:

1 Deze dia’s lopen automatisch door en hoeft u niet te klikken
De oude wijze man Deze dia’s lopen automatisch door en hoeft u niet te klikken

2 Een kleine man van 92 jaar, fier, netjes gekleed en geschoren elke morgen om 8uur, gekamde haren, verhuisd vandaag naar een tehuis voor ouden van dagen. Hij verlaat zijn huis, omdat zijn vrouw onlangs overleden is; ze is 70 jaar geworden. Na enkele uren wachten in de ontvangsthal van het tehuis komt men hem zeggen dat zijn kamer klaar is.

3 -"Maar mijnheer, u hebt de kamer nog niet gezien, wacht maar even."
Men vergezelt hem naar de lift en vertelt intussen hoe zijn kamer eruit ziet, met de opgehangen gordijnen voor het venster. « Oh dat is een mooie kamer! », zegt hij, met het enthousiasme van een kleine jongen van 8 jaar die net een hondje gekregen heeft. -"Maar mijnheer, u hebt de kamer nog niet gezien, wacht maar even."

4 "Dat heeft er niks mee te maken", zegt hij.
"Het geluk is iets dat ik vooraf kies. Of ik de kamer mooi vind of niet, hangt niet af van de meubels of de inrichting - maar hangt veeleer af van de manier waarop ik haar bekijk. " "Het is eigenlijk al beslist in mijn hoofd dat ik de kamer mooi vind. Het is een beslissing die ik elke morgen neem, bij het ontwaken."

5 "Ik heb de keuze: ofwel breng ik de dag door in mijn bed en tel alle ongemakken die ik heb ofwel sta ik op en dank de hemel dat ik nog die en die dingen kan!"

6 "Elke dag is een geschenk, en zolang ik mijn ogen mag openen, kijk ik naar de nieuwe dag en naar alle mooie herinneringen die ik verzameld heb gedurende mijn leven." "De ouderdom is als een bankrekening. Je haalt ervan af van zodra het erop staat."

7 Bedankt voor je deelneming om mijn bankrekening te bevoorraden.
Dus, mijn raad voor u is : veel geluk storten op je bankrekening van herinneringen. Bedankt voor je deelneming om mijn bankrekening te bevoorraden.

8 Herinner je de simpele geluksregeltjes :
1. Bevrijd je hart van haat 2. Bevrijd je hoofd van zorgen 3. Leef simpel 4. Geef meer 5. Verwacht minder.

9


Download ppt "Deze dia’s lopen automatisch door en hoeft u niet te klikken"

Verwante presentaties


Ads door Google