De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het voortplantingsstelsel van een man

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het voortplantingsstelsel van een man"— Transcript van de presentatie:

1 Het voortplantingsstelsel van een man
Paragraaf 2

2 Het voortplantingsstelsel van een man
Slechts een deel van het voortplantingsstelsel is bij een man van buiten zichtbaar (penis en balzak). De overige organen liggen in de onderbuik.

3 De voortplantingsorganen van een man.

4 Productie van zaadcellen
Teelballen produceren vanaf de puberteit zaadcellen. Zaadcellen worden opgeslagen in de bijballen. Zaadblaasjes en prostaat voegen vocht toe aan de zaadcellen. In het vocht uit de zaadblaasjes zitten voedingsstoffen voor de zaadcellen. Zaadcellen en vocht worden vervoerd door de zaadleiders en de urinebuis.

5 Erectie In de penis zitten zwellichamen.
Wanneer de zwellichamen in de penis zich vullen met bloed, dan wordt de penis stijf. Een stijve penis wordt ook wel een erectie genoemd. De eikel is heel gevoelig voor prikkels (aanraking). De voorhuid is een huidplooi die terug-geschoven kan worden over de eikel.

6 Lengtedoorsnede van de penis.

7 Dwarsdoorsnede van de penis.
Slap Stijf Dwarsdoorsnede van de penis.

8 Geslachtsgemeenschap
Bij geslachtsgemeenschap wordt de penis (in erectie) op en neer bewogen in de vagina. Door de voortdurende prikkeling van de eikel kan de man een zaadlozing krijgen. Sperma komt zo in de vagina van de vrouw.

9 Zaadcellen Zaadcellen zijn de geslachtscellen van een man.
Zaadcellen noemt men ook spermacellen. Zaadcellen (spermacellen) worden vanaf de puberteit geproduceerd in de teelballen. Zaadcellen worden opgeslagen in de bijballen.

10 Zaadlozing Een zaadlozing wordt ook wel klaarkomen of een orgasme genoemd. Bij een zaadlozing verlaten 100 tot 400 miljoen zaadcellen het lichaam via de zaadleiders en de urinebuis. Vanuit de zaadblaasjes en prostaat wordt vocht (en voedingsstoffen) aan de zaadcellen toegevoegd. Het totaal van vocht, voedingsstoffen en zaadcellen noemen we sperma.

11 De “natte droom” Soms komt een zaadlozing ‘s nachts vanzelf terwijl je slaapt. Gemiddeld gebeurt dit voor het eerst als een jongen ongeveer 13 jaar is.


Download ppt "Het voortplantingsstelsel van een man"

Verwante presentaties


Ads door Google