De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Basisstof 2: Het voortplantingsstelsel van de man.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Basisstof 2: Het voortplantingsstelsel van de man."— Transcript van de presentatie:

1 Basisstof 2: Het voortplantingsstelsel van de man

2 De meerkat heeft een blauw met rood zaakje… De allerkleinste fluit is van de bosspitsmuis: 5mm De allergrootste slurf is van de blauw vinvis: 2 tot 3 meter De sergeant-majoor van een mierenegel heeft vier koppen! Maar wij gaan het vooral hebben over…

3 Het mannelijke voortplantingsstelsel bij de mens…

4 Teelballen: produceren spermacellen Bijballen: voor tijdelijke opslag van spermacellen Balzak: een huidplooi waar de ballen in liggen.

5 Zaadleiders: vervoeren de zaadcellen Zaadblaasjes en Prostaat: voegen vocht met voedingsstoffen toe aan de spermacellen.

6 Sperma: het vocht uit de zaadblaasjes en de prostaat samen met de zaadcellen. Bij een zaadlozing komt het sperma via de urinebuis naar buiten. De urinebuis loopt door de penis en voert ook urine af.

7 De top van de penis heet de eikel, deze is erg gevoelig. De eikel is bedekt door een huidplooi, de voorhuid. - De voorhuid wordt soms weggesneden. Dit heet ‘besnijden’.

8 De penis is bedoeld om zaadcellen in het lichaam van een vrouw te brengen. De penis hangt meestal slap. In de penis zitten ‘zwellichamen’ Als deze zich met bloed vullen, dan wordt de penis stijf.

9 Bij een zaadlozing komt het sperma uit de penis. Dit gebeurt tijdens een ‘orgasme’, ook wel ‘klaarkomen’ genoemd. Een man kan een orgasme krijgen bij geslachtsgemeenschap, zelfbevrediging of bij een ‘natte droom’.

10


Download ppt "Basisstof 2: Het voortplantingsstelsel van de man."

Verwante presentaties


Ads door Google