De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Talentontwikkeling: klaarstomen voor de toekomst – of worden wie je bent? De ideeën van Janusz Korczak Voordracht door Joop Berding, ter gelegenheid van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Talentontwikkeling: klaarstomen voor de toekomst – of worden wie je bent? De ideeën van Janusz Korczak Voordracht door Joop Berding, ter gelegenheid van."— Transcript van de presentatie:

1 Talentontwikkeling: klaarstomen voor de toekomst – of worden wie je bent? De ideeën van Janusz Korczak Voordracht door Joop Berding, ter gelegenheid van 20 jaar Opstapje Leiden, 11 oktober 2012

2 Janusz Korczak: wie was die man en hoe dacht hij over opvoeding?
Man van de praktijk Kinderrechten Kinderen doen mee! Luisteren naar kinderen Praten met kinderen

3 Janusz Korczak: “Zonder de kinderen gaat het niet”.

4 Respect Respect volgens Korczak Talen(ten) van kinderen
De dag van vandaag “Klaarstomen” ..?!

5 Vragen … Hoe staat het met het vertrouwen op (het geloof in) kinderen?
Moeten we allemaal hetzelfde zijn/kunnen/ weten ...? Wat weten we eigenlijk over “de toekomst”?

6 Citaten van Korczak “Een kind als een stuk papier dat zorgvuldig is volgeschreven met piepkleine lettertjes, waarvan je maar een deel kunt ontcijferen”.

7 “Je moet hard werken als je wilt communiceren met kinderen
“Je moet hard werken als je wilt communiceren met kinderen. Het komt niet vanzelf. Een kind moet weten dat het toegestaan is en de moeite waard om openhartig iets te zeggen, dat het geen woede zal oproepen, dat het zal worden begrepen”.

8 Wat we kunnen leren van Korczak
Vertrouwen – moed –hoop Zelfbezinning en kalmte Het waarderen van de dag van vandaag Respect voor verschillen

9 Verder lezen? Joop Berding, In de ban van het kind. Assen: Van Gorcum, 2005 Joop Berding, Inge van Rijn en Inge Smit, Janusz Korczak voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Amsterdam: JKS, 2010 Arie de Bruin en Anouk Brink, Janusz Korczak: inspirator voor mensen in het primair onderwijs. Amsterdam: JKS, 2012  zoek bij Groups op “Janusz Korczak”


Download ppt "Talentontwikkeling: klaarstomen voor de toekomst – of worden wie je bent? De ideeën van Janusz Korczak Voordracht door Joop Berding, ter gelegenheid van."

Verwante presentaties


Ads door Google