De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1. OUTPUT VAN HET SYSTEEM OUTPUT & STRESS. OUTPUT VAN HET SYSTEEM Het zijn daden (wetten, subsidies, informatie,…), beslissingen, die uit het systeem.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1. OUTPUT VAN HET SYSTEEM OUTPUT & STRESS. OUTPUT VAN HET SYSTEEM Het zijn daden (wetten, subsidies, informatie,…), beslissingen, die uit het systeem."— Transcript van de presentatie:

1 1. OUTPUT VAN HET SYSTEEM OUTPUT & STRESS

2 OUTPUT VAN HET SYSTEEM Het zijn daden (wetten, subsidies, informatie,…), beslissingen, die uit het systeem voortkomen.  Voorbeelden hiervan zijn de wetten, decreten, besluiten…  Wets voorstellen en wets ontwerpen zijn nog niet goedgekeurd! Intraoutputs : beslissingen die genomen zijn en betrekking hebben op de politiek zelf.  vb. regels die politici zichzelf opleggen in verband met dubbele kandidaatstelling bij de verkiezingen

3 STRESS OP HET SYSTEEM Door de output van beslissingen wordt het feedbackproces mogelijk.  Ofwel werd de eis van een groep in een beslissing omgezet en zal die groep hun steun uitspreken.  Ofwel valt de beslissing niet in goede aarde en volgt er een eis van een bepaalde groep.  De kans op overbevraging is groot omdat het zo eenvoudig is in een democratie om ongenoegen te uiten.  Er moeten keuzes gemaakt worden

4 STRESS OP HET SYSTEEM Waarom kan niet aan alle eisen voldaan worden? De keuzes die gemaakt worden in democratisch systeem resulteren altijd in een daling van de steun van de groepen die benadeeld worden.  Politiek moet op tijd andere groepen aan bod laten komen, anders dreigt het systeem haar legitimiteit te verliezen als behartiger van belangen. Als deze te laag is kan een systeem uit elkaar vallen!

5 STRESS OP HET SYSTEEM Ook bij autoritaire regimes is er sprake van stress: 1.Volk onder controle houden 2.Bedreigingen van buitenaf afhouden (bewapenen)


Download ppt "1. OUTPUT VAN HET SYSTEEM OUTPUT & STRESS. OUTPUT VAN HET SYSTEEM Het zijn daden (wetten, subsidies, informatie,…), beslissingen, die uit het systeem."

Verwante presentaties


Ads door Google