De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DieselMotorEmissie (DME):

Verwante presentaties


Presentatie over: "DieselMotorEmissie (DME):"— Transcript van de presentatie:

1 DieselMotorEmissie (DME):
een sluipend gevaar…

2 Strategie actie DieselMotorEmissie (DME of dieselrook) is een sluipend gevaar. De kleine roetdeeltjes zijn kankerverwekkend en je hebt niet meteen in de gaten dat ze zo schadelijk zijn. Het is voor ieders gezondheid belangrijk om DME bij de bron aan te pakken!

3 Strategie actie Autoboulevards
Met name in de winter, als de deuren van de werkplaats vaak dicht zitten, is het belangrijk om het probleem DME goed aan te pakken.

4 Tips om DME terug te dringen (1)
Rijd het voertuig bij voorkeur direct in de werkplaats als de motor nog op temperatuur is en rijd stapvoets. Beperk het draaien van de motor binnen zoveel mogelijk. Benut hulpmiddelen om personenwagens in de showroom te verplaatsen zonder te hoeven starten

5 Tips om DME terug te dringen (2)
Plaats bij voertuigen zonder roetfilter een opsteekfilter voordat je het de werkplaats in- en uitrijd Gebruik in de werkplaats altijd de afzuigslang en zorg daarbij dat deze goed past. Voorkom opdwarrelen van roetdeeltjes door de werkvloer nat te reinigen of te stofzuigen in plaats van te vegen of met perslucht onderdelen schoon te maken.

6 Tips om DME terug te dringen (3)
Controleer regelmatig of de afzuigslang geen scheurtjes heeft. Hou de rijafstanden naar de werkplekken zo klein mogelijk. Vertel de eigenaar van het voertuig hoe belangrijk tijdig motoronderhoud is. Voer motortesten zoveel mogelijk uit in een aparte ruimte.

7 Tot slot!actie Autoboulevards
Gebruik de tipkaart! Klik hier voor een kort filmpje over DME in het autobedrijf of bij de truckdealer. Kijk op voor meer tips en adviezen over veilig en gezond werken.


Download ppt "DieselMotorEmissie (DME):"

Verwante presentaties


Ads door Google