De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alescon een ander SW-bedrijf

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alescon een ander SW-bedrijf"— Transcript van de presentatie:

1 Alescon een ander SW-bedrijf
Binnen Alescon zijn we arbeidsontwikkeling aan het doorontwikkelen. Wij zijn specialist in werk en kunnen zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter leren werken.

2 Van participatiewet naar verzilveren arbeidsontwikkeling
Binnen Alescon zijn we arbeidsontwikkeling aan het doorontwikkelen. Wij zijn specialist in werk en kunnen zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter leren werken.

3 Keuzes Ontwikkelen waar het oplevert
Persoonlijk Maatschappij Niet-ontwikkelen waar het niet kan Hierbij wel op niveau houden “Werken leer je door te werken” Wij zijn specialist in werk. Werken is goed voor een mens. Onderwijs sluiten we op aan, zorg ook Onderwijs en zorg in de keten = preventie van matschappelijke last.

4 Gras groeit niet door er aan te trekken.
Medewerkers ontwikkelen zichzelf, wij bieden ondersteuning, begeleiding, werk en werkplekken

5 Meer met minder inspanning
Uitgangspunten De opbrengst, soc. maatsch. en financieel, is altijd meer dan de investering. + Persoonlijke groei medewerker + Maatschappelijke voordelen. Meer met minder inspanning en geld De maatschappelijke voordelen komen hier nog bij! Het is ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling

6 Eigen slogan

7 Arbeidsontwikkeling verzilveren
Arbeidsmarkt is leidend Vertrekpunt = uitstroom Instroom-mobiliteit-plaatsing Doelgroep heeft afstand tot arbeidsmarkt Deelnemers: verantwoordelijk voor verhogen eigen loonwaarde Diagnose en assessment: vroeg en breed in de keten Kan ook voor andere doelgroepen dan SW-medewerkers, bijv. mensen met een bijstandsuitkering.

8 Waarom werkt dit? Voedingsbodem zorgt dat het werkt Beleid Processen
Instrumenten Training Samen met werkleiders en coaches Pilot in de eindfase Er was al veel en er werden ook al goede dingen gedaan. Nu zijn deze zaken in samenhang met elkaar gebracht en vormen een logisch geheel.

9 Methodiek met ruimte voor maatwerk
Werkdiagnose Ontwikkelen of geplaatst? Belemmeringen? Extra ondersteuning? Methodiek: goed kijken en hier een aantal meet- en ontwikkelinstrumenten voor ontwikkeld. We kijken goed: hoe gedraagt iemand zich? Hoe kunnen we zorgen dat iemand zo goed mogelijk kan werken en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen in zijn werk?

10 Ontwikkelen (1) Dariuz diagnose, assessment en loonwaardebepaling
10 competenties via WerkPlekOpleiden (WPO) Werkleerplek + introductie Afspreken via Mijn Plan en volgen en vastleggen via Mijn Map Diagnose is intake. Assessment huidige werkplek, loonwaarde bij externe werkplek heeft voorspellende waarde. Randvoorwaarde; iemand werkt al bij externe werkgever. 10 competenties gaan over het versterken van werknemersvaardigheden. Mijn plan is het ontwikkelplan van de medewerker. Mijn Map is een portfolio met alles wat hij heeft gedaan: EVP

11 Ontwikkelen (2) Vakopleidingen Arbeidsmarkttraining
Sollicitatietraining Balie Werkwinkel Ontwikkelen vakvaardigheden waar gewenst voor uitstroom. Een aantal tools voor de mobiliteit naar de arbeidsmarkt

12 Wegnemen belemmeringen
Psycholoog Sociale kaart Arbeidsdeskundige Bedrijfsmaatschappelijk werk Training ret-jezelf Ret-je-zelf: verhogen sociale vaardigheden

13 Ondersteunend Matrix werkleerplekken Begeleidingskaarten
Signaleringsplan Omgaan met psychische handicaps Applicatie

14 Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Alescon een ander SW-bedrijf"

Verwante presentaties


Ads door Google