De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoud: Introductie Storytelling Case Vragen. Storytelling in werving & selectie Jeroen van Eck Doom&Dickson 24 april 2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoud: Introductie Storytelling Case Vragen. Storytelling in werving & selectie Jeroen van Eck Doom&Dickson 24 april 2008."— Transcript van de presentatie:

1 Storytelling in werving & selectie Jeroen van Eck Doom&Dickson 24 april 2008

2 Inhoud: Introductie Storytelling Case Vragen

3 “Only dead fish swim with the flow…” Jack Doom

4 Aandacht is niet te koop:
De consument heeft de macht. Wat oninteressant is, slaat hij over. Wat boeiend is, vertelt hij door. Aandacht is niet meer te koop met geld. Maar wel met bijzondere ideeën.

5 “Storytelling”: Goede reclame is een verhaal dat zichzelf verspreidt.
Je kunt je budget vergroten door de communicatiekracht van consumenten en vrije media te benutten. Hierbij zijn zij geen eindontvanger meer, maar mede-zender van jouw verhaal.

6 “Some examples” Bill Dickson

7 Storytelling voorbeelden:
Amstel ballenbar op de Huishoudbeurs.

8 Storytelling voorbeelden:
‘Anti-Grote-Wehkamp-gids’ platform

9 Storytelling voorbeelden:
Goeiemoggel – KPN Paarse Krokodil – OHRA Grote donorshow – BNN Stilettorun in PC Hooftstraat – Glamour Etcetera

10 “We don’t have that kind of money in recruitment…” Jack Doom

11 Budget: Storytelling- campagnes hoeven niet duur te zijn.
Het gaat om de kracht van het verhaal. Tegenwoordig zijn er genoeg manieren om een goed verhaal kenbaar aan de wereld te maken.

12 Martin Schilder: Grote Volkswagen en Audi-dealer in Noord Holland.
70 jaar oud, 9 vestigingen en meer dan 500 werknemers. En een nijpend tekort aan gediplomeerde monteurs.

13 Filmpje

14 Simpel idee: Monteurs werken in garagebedrijven en deze zijn in Noord-Holland goed bekend. En twee jonge leuke dames worden natuurlijk graag geholpen. Op deze manier zijn op één dag enkele tientallen monteurs bereikt.

15 Spin-off: Afgezien dat dit in zichzelf al een efficiënte wijze was om monteurs te bereiken, is het effect vele malen groter: De monteurs vertellen het aan elkaar door. Het filmpje is op Youtube meer dan 7000 keer bekeken. De actie is opgepikt door een aantal media.

16 Telegraaf

17 Noord Hollands Dagblad

18 BOVAG magazine

19 BIZZ:

20 Ontzettend leuke manier om personeel te werven. Complimenten!
Peter, je ken je zo opgeven als fotomodel voor Eurocard Mastercard. Want die blik in je ogen is... onbetaalbaar!!!!! Driekuz (2 maanden geleden) Toon Verbergen Pannekoeken! GerardAlkmaar (3 maanden geleden) Toon Verbergen He Bennie, Die dames hadden je goed tuk. Je staat er gekleurd op jongen! Al gesolliciteerd trouwens? Vanwoenderen (3 maanden geleden) Toon Verbergen Ontzettend leuke manier om personeel te werven. Complimenten! Frankiede54 (3 maanden geleden) Toon Verbergen Geweldige stunt! Da's nog eens wat anders dan zo'n saaie personeelsadvertentie in de krant. Als ik monteur was geweest, was ik nu gaan solliciteren.

21 BLOG’s:

22 “And the results?” Jack Doom

23 Resultaten: Er zijn vele sollicitaties binnengekomen en drie monteurs aangenomen. Daarnaast is er nog een after sales manager aangenomen n.a.v. deze actie. En zoals net gezien heeft Martin Schilder veel positieve publiciteit gekregen als innovatieve, leuke werkgever. Ook vandaag weer!

24 Lessen: Waar bevindt de doelgroep zich, is deze gerichter te bereiken dan met traditionele media? Wat is er specifiek of bijzonder aan de doelgroep, probeer daar op in te haken. Zorg dat de aanpak niet druipt van commercie, maar ga voor het pure idee. Zorg dat de actie kan worden herbekeken (youtube, viral). Denk van tevoren na over een spin-off in media, een vakblad is al genoeg!

25 “Any questions?” Jack Doom


Download ppt "Inhoud: Introductie Storytelling Case Vragen. Storytelling in werving & selectie Jeroen van Eck Doom&Dickson 24 april 2008."

Verwante presentaties


Ads door Google