De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 JACOBUS is niet welkom In kader van het centrale thema van Stichting C: Gi-Gastvrij In het bos wordt het bijzondere-beestenfeest.

Verwante presentaties


Presentatie over: "C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 JACOBUS is niet welkom In kader van het centrale thema van Stichting C: Gi-Gastvrij In het bos wordt het bijzondere-beestenfeest."— Transcript van de presentatie:

1 C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 JACOBUS is niet welkom In kader van het centrale thema van Stichting C: Gi-Gastvrij In het bos wordt het bijzondere-beestenfeest gehouden. Bijna iedereen is uitgenodigd. Behalve stinkdier Jacobus dan, want hij is niet bijzonder genoeg. Teleurgesteld kruipt hij de avond van het feest onder de dons. Hij wroet en kan geen slaap vatten. Hij kan alleen maar aan het feest denken. Maar wat is er mis met eens een kijkje te gaan nemen op het feest? Niets, toch? Tijdens zijn onaangekondigd bezoekje bewijst hij de anderen hoe bijzonder een stinkdier kan zijn!

2 C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 In het kader van C-Lokaal maken alle kinderen uit de groepen 3 van het PO op 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 uitgebreid kennis met MIK Kunsteducatie. C-Lokaal behoort tot één van de pijlers van Stichting C: het presenteren van jaarlijks aanbod van kunstzinnige en culturele activiteiten en evenementen voor primair en voortgezet onderwijs, waarin leerlingen van groep 1 PO t/m leerjaar 3 van het VO kennismaken met de lokale infrastructuur. Speciaal voor de leeftijdsgroep van 6 en 7 jaar heeft MIK 5 workshops ontwikkeld rondom het Prentenboek ‘Jacobus’ over bijzondere dieren. Het is belangrijk dat de klassendocent vooraf in de klas aandacht besteedt aan het thema en de inhoud van de workshops zodat kinderen voorbereid op dit thema bij MIK komen. Het verhaal van Jacobus is toegevoegd aan deze presentatie (zie bijlages). Om een en ander in de klas voor te bereiden hebben we het verhaal van Jacobus aan dit document toegevoegd. Je vindt deze op de laatste pagina’s. Het verhaal van Jacobus het stinkdier gaat dan al leven bij de kinderen. Het is de bedoeling dat de klassendocent, in overleg met de kinderen, de keuze van de workshop voor hen maakt. In bijgevoegd schema vind je de aantallen voor iedere klas en school per workshop. Wij wensen iedereen veel plezier bij deze activiteit in het gebouw van MiK Uden aan het Mondriaanplein. De medewerkers van MIK hebben er veel zin in en zullen de kinderen op een bijzondere wijze ontvangen! Met dank aan Dorry Arts van Stichting C, Onderwijsteam MiK

3 C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 Beste klassendocent van groep 3, Op dinsdag 29 okt. 2013, dinsdag 4 feb. of dinsdag 8 april 2014 vindt voor jouw groep de activiteit ‘C-MIK’ plaats. Workshoptijden 29 oktober 2013 & 8 april 2014: tot uur of tot uur. 4 februari 2014: uur of uur. Zie voor de indeling van jouw groep de workshopindelingen op de laatste pagina! Het thema is dit jaar: ‘Jacobus is niet welkom’ Jacobus het stinkdier ontmoet de prachtige pauw. Die bezorgt uitnodigingen voor het bijzondere beestenfeest. Jacobus wordt niet uitgenodigd voor het feest! Want hij is niet bijzonder genoeg. Als Jacobus hoort dat je een slurf van een olifant of de goede ogen van arend nodig hebt om bijzonder te zijn, vertrekt hij droevig naar zijn huisje. Hij kruipt het bed in maar kan niet slapen. Plots heeft hij een idee. Hij is toch bijzonder en kan het bewijzen ook! Want hij kan het hardst stinken! Iedereen lacht en beseft dat zij helemaal niet zo bijzonder zijn. Iedereen is uniek. En dus worden alle dieren uit het bos uitgenodigd op een heel bijzonder feest." Deze activiteit wordt ondersteund met: Een formulier met daarop de 5 workshops. Deze teksten kun je voorlezen aan de kinderen van je groep zodat zij op basis daarvan een keuze kunnen maken. Per school zijn er een max. aantal leerlingen die aan iedere workshop mee kunnen doen. Dit is terug te vinden in de workshopindeling. Hieronder vind je hier praktische aandachtspunten die voor het bezoek aan MiK van belang zijn. Wij vragen je dan ook om deze informatie goed door te lezen!!!

4 C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 Praktische aandachtspunten: De workshops worden van tevoren in de klas ingedeeld. Sticker: belangrijk is dat de kinderen op school een sticker krijgen, met daarop het dier van de gekozen workshop waarvoor ze zijn ingedeeld. Deze mogen zij op hun kleding plakken. Deze sticker voorkomt dat kinderen zelfstandig op het laatste moment toch nog voor een andere workshop kiezen waardoor het maximum aantal kinderen per workshop overschreden wordt. Waar: bij MIK verzamelen de kinderen zich met hun leerkrachten in de hal op de begane grond. Daar gaan zij op zoek naar het dier van de gekozen workshop. De MIK-docent van desbetreffende workshop staat klaar bij het dier en zal de kinderen meenemen naar het lokaal. Start: de kinderen nemen hun jassen mee naar het werklokaal. Er zal een korte gezamenlijke ontvangst zijn. Het is voor ons erg belangrijk dat de workshops exact op tijd kunnen starten. We vragen je dan ook om 10 minuten vóór aanvang van de workshops aanwezig te zijn met je klas.

5 C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 Kleding: voor kinderen die deelnemen aan de beeldende workshops is het raadzaam om oude kleren aan te doen. Voor leerlingen die deelnemen aan de dans-workshops is loszittende kleding aan te raden. MIK is niet aansprakelijk voor eventuele beschadiging aan de kleding van de kinderen. Werkstukjes: Bij de beeldende workshop zullen werkjes gemaakt worden. Daar waar aangegeven zal MiK de gemaakte werkjes na ongeveer 3 weken afgeven op school. Na afloop van de workshop zal de MiK-docent de kinderen naar de hal beneden brengen. Wij gaan er vanuit dat je daar als klassendocent klaarstaat om de kinderen te verzamelen. Onze eigen docenten moeten snel weer terug naar het lokaal om zaken voor te bereiden of op te ruimen. MIK kan geen verantwoordelijkheid dragen voor kinderen die bijv. gaan zwerven door het gebouw of onbegeleid naar buiten lopen. Tijd: De leerlingen komen op 29 oktober 2013 en 8 april 2014 bij de eerste ronde om uur en bij de tweede ronde om uur naar buiten. Op 4 februari komen de leerlingen bij de eerste ronde om uur naar buiten en de tweede ronde om uur. Assistentie: van elke school wordt een assistent bij een beeldende workshop ingedeeld. Wij adviseren om daar een ouder voor in te zetten, zodat je als klassendocent zelf gezellig kunt rondkijken bij alle workshops waar de kinderen van je groep aan deelnemen. Van belang is dat klassendocenten en assisterende ouders niet tijdens de workshop in het lokaal gaan praten met elkaar. Dit stoort de inhoud van de workshop. Ook is het belangrijk dat hulpouders niet assisteren in een workshop waar eigen kinderen in zitten. Wij hebben gemerkt dat dit vaak remmend werkt op de expressieve uiting van het kind en dat zou jammer zijn. Ouders: andere begeleidende ouders kunnen in de aula (1e verdieping) van MiK wachten en eventueel ook hulp bieden bij drukke workshops, dit alleen in overleg met de betreffende workshopdocent van MIK. Koffie! Voor leerkrachten en ouders is er koffie en thee in de aula. Het onderwijsteam van MIK wenst je een inspirerende, bijzondere, creatieve en plezierige ochtend toe, samen met de kinderen uit jouw klas!

6

7 workshopindelingC-MiK 29 oktober 2013 Lokaal 304Lokaal 204Lokaal 111Lokaal 211Aula S. Christensen S. van den KrommenackerS. SeltenN. HoppenbrouwersJ. de Bont uur 1. Muziek (Luipaard) blauw 2. theater Giraffe (oranje) 3. Dans Olifant (groen) 4. beeldend Pauw (geel)5. muziek Arend (paars) workshop aantal lln Het Mulderke totaal Muziek (Luipaard) blauw 2. theater Giraffe (oranje) 3. Dans Olifant (groen) 4. beeldend Pauw (geel)5. muziek Arend (paars) uur De Vlieger Het Mulderke totaal

8 workshopindelin gC-MIK 4 februari uur 1. Muziek (Luipaard) blauw 2. theater Giraffe (oranje) 3. Dans Olifant (groen) 4. beeldend Pauw (geel)5. muziek Arend (paars) workshop aantal lln Den Dijk Camelot Tandem Cirkel totaal Muziek (Luipaard) blauw 2. theater Giraffe (oranje) 3. Dans Olifant (groen) 4. beeldend Pauw (geel)5. muziek Arend (paars) uur Springplank Marimba totaal

9 workshopindelin g C-MIK 8 april uur 1. Muziek (Luipaard) blauw 2. theater Giraffe (oranje) 3. Dans Olifant (groen) 4. beeldend Pauw (geel)5. muziek Arend (paars) workshop aantal lln De Meent Jan Bluyssen Palster totaal Muziek (Luipaard) blauw 2. theater Giraffe (oranje) 3. Dans Olifant (groen) 4. beeldend Pauw (geel)5. muziek Arend (paars) uur Vlonder Paulus Oventje De Brinck totaal


Download ppt "C-MIK 29 okt. 2013, 4 feb. en 8 april 2014 JACOBUS is niet welkom In kader van het centrale thema van Stichting C: Gi-Gastvrij In het bos wordt het bijzondere-beestenfeest."

Verwante presentaties


Ads door Google