De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eieren Hoe houd je ze heel! Introductie: Krachtpatser gevraagd… Neem een gaaf, rauw ei (in een plastic zakje) in de lengterichting tussen duim en wijsvinger.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eieren Hoe houd je ze heel! Introductie: Krachtpatser gevraagd… Neem een gaaf, rauw ei (in een plastic zakje) in de lengterichting tussen duim en wijsvinger."— Transcript van de presentatie:

1

2 Eieren Hoe houd je ze heel!

3 Introductie: Krachtpatser gevraagd… Neem een gaaf, rauw ei (in een plastic zakje) in de lengterichting tussen duim en wijsvinger. Wie kan er met één hand het ei kapot knijpen?

4 Niet gelukt…. Dat komt door de vorm van het ei. De vorm van het ei in de lengterichting lijkt heel erg op de vorm van koepels in kerken, werfkelders en de bogen van bruggen. De "ei-vorm" is de ideale vorm om goed krachten te dragen. De kracht wordt namelijk goed over het hele ei verdeeld. Als je echter op een heel klein punt een grote kracht levert, bijvoorbeeld door hem op het aanrecht of de rand van de pan te slaan, of er met een vork in te prikken, dan kan de schaal de kracht niet genoeg verdelen en gaat het ei toch stuk. Wat denk je dat er gebeurd als je het ei van de tafel laat vallen?....

5 Opdracht (groepjes van 3 kinderen) Verpak een rauw ei zodanig dat het heel blijft als het van de tafel wordt geduwd. De verpakking kost punten. Gebruik het puntenformulier. puntenformulier. Het groepje met de minste punten én een heel ei wint. Let op: het laten vallen van de eieren doen we klassikaal en om beurten.

6 Blaadje (van boom)1 punt Bubbeltjespapier per stuk 10 punten Schilderstape per 10 cm2 punten Servetje 1 punt Rietje 1 punt Kussen 100 punten Persoon 500 punten Plastic tasje7 punten Vuilniszak 10 punten Tas 7 punten Zand per kopje 5 punten Ballon7 punten Bekertje 5 punten Piepschuim per stuk1 punt Lege wc-rol5 punten Krant per vel5 punten Water en lucht gratis Originaliteit - 5 minuten Samenwerking- 5 minuten Satéstokje1 punt Elastiekje1 punt Touw per 10 cm 3 punten WC-papiertje per 2 vellen3 punten Een boterhamzakje 5 punten Potlood1 punt Kladpapier 3 punten IJsblokjeszakje7 punten Plakband per 10 cm2 punt Watten per schijfje1 punt Flesje 7 punten Lunchbox7 punten Wattenstaafje 1 punt (Melk)pak7 punten Veertje3 punten A-4 papier1 punt De puntentelling

7


Download ppt "Eieren Hoe houd je ze heel! Introductie: Krachtpatser gevraagd… Neem een gaaf, rauw ei (in een plastic zakje) in de lengterichting tussen duim en wijsvinger."

Verwante presentaties


Ads door Google