De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sanne van der Palen – Yoshi Denis – Aïcha Cardoen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sanne van der Palen – Yoshi Denis – Aïcha Cardoen"— Transcript van de presentatie:

1 Sanne van der Palen – Yoshi Denis – Aïcha Cardoen
En wat kan de rol van SP dan zijn, wat is SP eigenlijk ? klik

2 Inhoud presentatie Facts Wat is SharePoint? Voordelen Mogelijkheden

3 Sharepoint Facts 1 miljard Euro business voor Microsoft
100 miljoen SharePoint licenties Meer dan software developers Meer dan SharePoint Partners

4 Wat is SharePoint? Niet één omschrijving Samenwerkingsplatform
Serverplatfom Afstemmen op bedrijfsbehoeften Leren zoals Microsoft Office

5 Voordelen SharePoint Beter samenwerken Sneller werken Slimmer werken

6 Mogelijkheden SharePoint
Het opbouwen van websites Communities = samenwerken Content opslaan en downloaden De zoekfuncties Het organiseren van informatie Compositie

7 1. Opbouwen van websites Geen programmatuur nodig!
Persoonlijke website Intranet voor een heel team Een publieke Internetsite (bv voor bedrijf) Geen programmatuur nodig!

8 2. Communities = samenwerken
Het tegelijkertijd samenwerken aan een document Inhoud onderhouden/aanvullen via « kennisdatabank »  eenvoudig en door alle medewerkers beschikbaar Het uitdelen van kalenders Het uitdelen van takenlijsten (taak, datum van verandering, auteur, evaluatie) of discussies maken Sharepoint vergemakkelijkt het samenwerken in een aantal gebieden!

9 3. Content opslaan en downloaden
Met: Iedereen Een bepaald groepje (kleine plek in Sharepoint) Hoeveelheid uitgedeeld content: geen consequentie voor de performance van systeem!

10 4. Zoekfuncties Zoeken op basis van: Relevantie Wordboost
Datum van creatie (ouder, nieuwer) Datum van uitgave (ouder, nieuwer) Wordboost = interactieve zoekfunctie die automatisch databases kan raadplegen terwijl je een document leest.

11

12 4. Zoekfuncties Daarnaast ook mogelijk om te zoeken naar personen of specifieke kennis

13 De zoekfunctie van Sharepoint biedt niet enkel de mogelijkheid om te zoeken naar benodigde informatie of documenten. Het stelt ons ook in staat om personen en kennis op te zoeken. Deze zoekfunctie is overigens beveiligd zodat enkel informatie getoond wordt waar de medewerker mee instemt en waarvoor hij of zij gemachtigd is. Met deze waaier aan mogelijkheden onderscheidt Sharepoint zich van conventionele zoekfuncties. Het is in staat relevante en informatieve content te voorzien waarbij de gebruiker de ruimte krijgt om deze informatie te klasseren en te beoordelen op relevantie.

14 5. Organiseren van informatie
Verschillende manieren om informatie te organi- seren: Spreadsheets Dashboard Visiodiagrammen

15 Deze spreadsheets werken volgens hetzelfde principe als Microsoft Excel, met de mogelijkheid om tabellen en grafiekente combineren en te presenteren.

16 Een Dashboard is een verwante groep interactieve scorecard- en rapportweergaven die samen zijn georganiseerd in een Sharepoint of website. Het feit dat het interactief is betekent dat je actuele informatie kan toevoegen aan en raadplegen van een centraal beheerde en toegankelijke locatie. De dashboards die gecreëerd worden zijn toegankelijk voor individuen, teams, groepen of volledige organisaties.

17 Het is zelfs mogelijk om visiodiagrammen te maken waarbij de gekoppelde informatie in real-time geüpdatet wordt. Zeker voor bedrijven waarbij kennis een van de voornaamste activa is kan Sharepoint een enorm voordeel bieden. Deze bedrijven zijn immers vaak genoodzaakt om te werken met verscheidene soorten informatie die vervat zijn verschillende systemen en databases. Sharepoint is in staat om deze informatie te combineren uit de verschillende systemen en ze overzichtelijk te presenteren op de ruimte van uw computerscherm.

18 6. Compositie? Mogelijk tot uitbreiding van de functies naar eigen behoefte d.m.v. SharePoint Designer

19 SharePoint Designer Met behulp van SharePoint designer is het mogelijk om het programma uit te breiden en aan te passen naar uw eigen specifieke behoeften. Sharepoint designer is in staat om pagina’s met veel gegevens te maken, oplossingen met werkstromen te bouwen en het uiterlijk van de site vorm te geven, zonder dat de gebruiker hierbij iets van programmeren moet kennen. SharePoint Designer biedt een waaier aan mogelijkheden, te veel om op te noemen in feite. Daarom zullen we ons beperken tot de basisvoorzieningen die SharePoint Designer biedt.

20 SharePoint Designer Het concept achter SharePoint Designer is simpel.
Alles bevindt zich binnen één omgeving: zowel het werken aan de site als de bijbehorende bibliotheken, pagina’s, gegevensbronnen, werkstromen, machtigingen, enz. Niet alleen bevinden de hoofdonderdelen zich binnen deze omgeving, daarnaast kunnen ook de onderlinge relaties tussen de verschillende objecten worden weergegeven.

21 SharePoint Designer Gegevens kunnen geëxporteerd worden via:
Lijsten en bibliotheken Externe bedrijfsgegevens Externe databases XML webservices via SOAP (Simple Object Access Protocol) Scripts op de server via REST (Representational State Transfer) XML bronbestanden SharePoint Designer kan documenten creëren, data ontsluiten en gegevens verwerken binnen een gecontroleerde en beveiligde omgeving. SOAP (Simple Object Access Protocol = tool die wordt gebruikt voor het uitwisselen van xml-bestanden) REST (Representational State Transfer = tool dat gegevens op een server leest en een beschrijving van de inhoud geeft)

22 SharePoint Designer Werkstromen (Work flows) met behulp van Microsoft Visio SharePoint Designer kan eveneens werkstromen (work flows) creëren waarbij toepassingslogica wordt toegepast aan de bedrijfsprocessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een intuïtieve editor die onder andere logica en substappen mogelijk maakt. Met behulp van Microsoft Visio kunt u deze werkstromen in de vorm van stroomdiagramsjablonen exporteren naar SharePoint Designer om ze te presenteren.

23 Ter samenvatting 6 mogelijkheden: Het opbouwen van websites
Communities = samenwerken Content opslaan en downloaden De zoekfuncties Het organiseren van informatie Compositie

24 ? / !

25 Hartelijk dank voor uw aandacht!


Download ppt "Sanne van der Palen – Yoshi Denis – Aïcha Cardoen"

Verwante presentaties


Ads door Google