De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Slechte gezondheid Gezondheidstoestand in Nigeria is niet goed. Gemiddelde levensverwachting: 48 jaar en sterftecijfer: 16 ‰. Veel verschillende ziekten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Slechte gezondheid Gezondheidstoestand in Nigeria is niet goed. Gemiddelde levensverwachting: 48 jaar en sterftecijfer: 16 ‰. Veel verschillende ziekten."— Transcript van de presentatie:

1 Slechte gezondheid Gezondheidstoestand in Nigeria is niet goed. Gemiddelde levensverwachting: 48 jaar en sterftecijfer: 16 ‰. Veel verschillende ziekten Levensverwachting NL: 80.91 VS: 78.49 Nigeria: 50.05 Levensverwachting: het aantal jaren dat je waarschijnlijk nog te leven hebt. (Normaal is deze laag in landen met oorlog.) Ga in op het verschil tussen het sterftecijfer en de zuigelingensterfte. En ook op het begrip “per 1000 inwoners / promille”. Zuigelingensterfte: het aantal kinderen dat sterft voordat ze 1 jaar zijn, per 1000 geboorten (promille ‰). Sterftecijfer: NL: 8,39 VS: 8,39 Nigeria: 13,48  Levensverwachting laag en sterftecijfer hoog. Dit komt o.a. door: ●Tropische ziektes, zoals malaria. ● Veel mensen te arm om zich goed te beschermen tegen besmettelijke ziekten. Ook geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. ● Veel mensen met hiv/aids (5%). ● Weinig baby's ingeënt in het eerste levensjaar. Hierdoor zuigelingensterfte van 75‰. 3.4 Gezondheid in Nigeria

2

3 Slechte zorg Gezondheidszorg schiet tekort Artsendichtheid is te laag (1 arts per 2500 inwoners). Te weinig artsen en ook een oneerlijke verdeling over het land. Ziekenhuizen onvoldoende uitgerust, artsen verdienen weinig  veel artsen gaan naar het buitenland. Overheid investeert te weinig in de gezondheidszorg. Artsendichtheid: het aantal inwoners dat afhankelijk is van één arts. Regionale verschillen Grote verschillen tussen noorden en zuiden. In het noorden gaat het slechter Meer armoede in het noorden. Minder gezondheidsvoorzieningen in het noorden Ook grote verschillen tussen stad en platteland

4 3.4 Gezondheid in Nigeria Gezondheid, onderwijs en ontwikkeling Veel onwetendheid rondom gezondheidszorg. Voorlichting en onderwijs zijn daarom erg belangrijk Menselijke ontwikkeling is te meten met de HDI (Human Development Index). Bij deze index houden ze o.a. rekening met: - de kwaliteit van het onderwijs - gezondheid van de mensen - Bruto Nationaal Product Nigeria scoort niet goed, de ontwikkeling is te laag.

5 Human Development Index World map by quartiles of Human Development Index in 2013. 3.4 Gezondheid in Nigeria

6


Download ppt "Slechte gezondheid Gezondheidstoestand in Nigeria is niet goed. Gemiddelde levensverwachting: 48 jaar en sterftecijfer: 16 ‰. Veel verschillende ziekten."

Verwante presentaties


Ads door Google