De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VRIJDAG 14 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Agenda 8u40 vertrek Thalys in Brussel-Zuid 10u05 aankomst Thalys Gare du Nord 10u45 aankomst in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VRIJDAG 14 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Agenda 8u40 vertrek Thalys in Brussel-Zuid 10u05 aankomst Thalys Gare du Nord 10u45 aankomst in."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 VRIJDAG 14 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Agenda 8u40 vertrek Thalys in Brussel-Zuid 10u05 aankomst Thalys Gare du Nord 10u45 aankomst in hotel ‘’Le Vieux Saule’’ 12u00 Bezoek Cinema Rex aan de Grands Boulevards 13u00 Lunch 14u00 bezoek Musée Grevin 15u00 bezoek Galleries Lafayette 16u00 verplaatsing naar Saint-Michel 16u30 zonnig terasje doen aan Saint- Michel 18u00 Notre Dame en Hotel De Ville 19u00 Centre Pompidou – entertainment 19u30 Pizza eten in de buurt van Centre Pompidou

4 Ontdek de magische wereld van de film en neem een kijkje achter de schermen van de grootste bioscoop van Europa tijdens een unieke interactieve show van een uur waarbij je zelf in de huid van een filmster kruipt! Deze bioscoop gebouwd in 1932 bevindt zich op de Grands Boulevards en telt een projectiescherm van 300m² meter!

5 Een bezoek aan het wassenbeeld museum ‘’Grévin’’ is zeker de moeite waard. In totaal heeft het museum ongeveer 150 wassenbeelden. Herken je deze vier bekende personen?

6 Je loopt Elton John tegen het lijf en komt oog in oog te staan met 2 kanjers uit de filmindustrie: Jurgen en Arnold.

7 In 2006 nam Céline Dion haar intrek in het museum. Ook heel wat sportvedetten kregen een plaats zoals Michael Schumacher, Ronaldo, Moresmo …

8 Topmeeting van de Verenigde Naties in Parijs. Putin, Chirac, Bush … ze zijn allemaal van de partij. Tussen twee vergaderingen door maakte het gezelschap even tijd voor een foto op mijn verzoek.

9 Bedankt voor de bloemen uit Nederland en zalig Pasen. De paus leeft en moeder Theresa kijkt ernaar.

10 De Notre-Dame is 130 meter lang, de twee niet-afgebouwde torens, die een hoogte hebben van 69 meter, kunnen beklommen worden en bieden een uitzicht over de stad. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd.

11 Het boek De Klokkenluider van de Notre Dame dat Victor Hugo schreef, speelt zich bijna volledig af in de kathedraal en gaf de Notre Dame de Paris wereldbekendheid. Het gaat over de liefde van de klokkenluider Quasimodo voor de beeldschone Esmeralda. Het boek werd meermalen verfilmd, Disney maakte er een tekenfilm van.

12 Het stadhuis van Parijs is volgens velen het mooiste ‘’hôtel de ville’’ van Frankrijk.

13 ZATERDAG 15 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Parcours boottocht = rode lijn Agenda 9u Ontbijt in hotel ‘’Le Vieux Saule’’ 10u Verplaatsing met metro naar l’ ecole militaire 10u20Wandeling door ‘’Champs des marches’’ met vredesmonument 11u Eiffeltoren 12u15 Inschepen in de buurt van de Eiffeltoren voor een boottocht en diner op de Seine met Bateau Parisiens 14u15 Wandeling van de Eiffeltoren naar de Arc De Triomphe en Champs Elysees 14u45 Bezoek Arc De Triomphe 15u30 Verplaatsing met metro naar La Defense 15u50 Bezoek ‘’La grande arche’’ 16u50 Verplaatsing met metro naar Champs Elysees – bezoek winkels 18u30 Avondmaal in ‘’Planet Holywood op Champs Elysees

14 En daar is hij … de Eiffeltoren, het symbool van Parijs genoemd naar zijn bouwheer Gustave Eiffel. De toren ontvangt jaarlijks meer dan 5,5 miljoen bezoekers. De Eiffeltoren is 317 meter hoog, zonder de televisieantenne mee te rekenen (324 meter met antenne).

15 De toren heeft vier poten; op verschillende niveaus bevinden zich platforms. Voor de tocht naar boven kan men kiezen tussen trap of lift (via de poten).

16 Foto’s aan het monument van de vrede. In alle talen staat ‘’vrede’’ geschreven op een glazen wand. Je kan er ook met de computer ‘’vredesberichten’’ versturen naar de hele wereld via internet.

17 Zaterdagmiddag 15 april. Eén van de vele hoogtepunten: een diner op de Seine met alles erop en eraan. Lekker eten, sfeervolle live-muziek en dat terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden kan bekijken vanop de boot.

18 En smaken dat het deed met een lekker glaasje wijn! De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar het Kanaal, waar ze haar monding heeft bij Le Havre.

19 De Arc de Triomphe is gebouwd op het Place Charles de Gaulle, een van de drukste verkeerspleinen van Parijs, aan het westelijke eind van de Champs-Élysées, waar twaalf lanen samenkomen. Deze triomfboog is 50 meter hoog, de op een na grootste in de wereld, alleen in Korea staat een grotere. Enkel durvers raken met de auto zonder brokken over deze rotonde.

20 ‘’La Grande Arche’’ heeft een hoogte van 110 meter (zo hoog dat de Notre Dame erin zou passen), een lengte van 108 meter en een breedte van 112 meter. Het gebouw telt 35 verdiepingen en er werken 4.000 mensen. In het gebouw zijn kantoren gevestigd, en de bovenste verdiepingen zijn onder andere in gebruik als expositieruimte.

21 Prachtig zicht vanop de ‘’Grande Arche’’. Hij staat in het verlengde van de ‘’Arc de Triomphe’’ die je op de achtergrond ziet.

22 ZONDAG 16 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Agenda 9u Ontbijt in hotel ‘’Le Vieux Saule’’ 10u Verplaatsing met metro naar Place de la Concorde 10u15 Wandeling in het centrum langs Place de la Concorde, het Louvre en Rue du Rivoli 12u Middagmaal + ijsje eten in de buurt van Rue de Rivoli 14u15 Vertrek met de bus naar Versailles 14u45 Bezoek van de tuinen van Chateau de Versailles 15u45 Bezoek van het Chateau de Versailles 18u Terug van Versailles 19u Avondmaal in een Grieks restaurant in de Quartier Latin

23 Het grootste museum ter wereld: Het Louvre. Het meest beroemde schilderij dat je daar kan bewonderen is ongetwijfeld de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

24 We verlieten hartje Parijs voor een bezoek aan de tuinen en het kasteel van Versailles. De wondermooie grootschalige symmetrische tuinen bevatten tientallen fonteinen en waterpartijen.

25 Het Kasteel is perfect symmetrisch; en is op te splitsen in 2 grote vleugels. In de linkervleugel waren de vertrekken van de Koningin, rechts de Grote Salons en de vertrekken van de Koning (Lodewijk XIV). Centraal liggen de Spiegelzaal met juist daarachter de slaapkamer van Lodewijk XIV, waar hij is gestorven. De ligging van elke zaal heeft een symboliek, er werd niets aan het toeval overgelaten.

26 De galerij der veldslagen (grote foto) is een bekende zaal. Hier hangen 33 schilderijen van veldslagen. Aan twee kanten staan in totaal ook 82 borstbeelden van beroemde veldheren. Ook 16 bronzen platen met de namen van helden die voor het vaderland stierven. De kleine foto onderaan is de beruchte Spiegelzaal met een lengte van 73 meter.

27 De voorzijde van het kasteel van Versailles

28 Het monument van Jeanne D’Arc op de Place des Pyramide. Op de achtergrond de bus waarmee we richting Versailles trokken.

29 MAANDAG 17 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Namiddagwandeling = rode lijn Agenda 9u Ontbijt in hotel ‘’Le Vieux Saule’’ 10u Verplaatsing met metro naar Montmartre – bezoek Sacré Coeur 12u Verplaatsing met metro naar Montparnasse 12u20 Lunch in Italiaans restaurant ‘’Hippopotamus’’ 13u45 Bezoek aan de ‘’Tour Montparnasse’’ 15u Wandeling van Montparnasse naar Hotel des Invalides en verder langs de Seine richting Notre Dame 16u15 Terrasje doen aan Saint-Michel 17u30 Vervolg wandeling langs Notre Dame, Hotel de Ville, Centre Pompidou, naar hotel 18u30 Vertrek aan het hotel met de bagage 19u55 Vertrek Thalys Paris Nord richting Brussel

30 De basiliek ‘’Sacré Coeur’’ vinden we terug op de heuvel in Montmartre. De kerk valt vooral op door zijn fel witte stenen, die ondanks al het roet van de stad nog behoorlijk wit zijn.

31 De Tour Montparnasse is de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. De 210 meter hoge toren heeft 58 verdiepingen, waarvan 54 met kantoren. Tot de 56ste verdieping geraak je met de snelste lift van Europa (in 38 seconden naar 195 m). Daar bevindt zich een restaurant, via trappen komt men op de 59ste verdieping (het dak) …

32 en van op dat dak lijkt het wel of je kijkt naar Parijs in miniatuur. ‘’What a view!’’ Op de foto centraal de Eiffeltoren en achteraan (in de zon) ‘’La Defense’’ met de ‘’Grande Arche’’. Helemaal vooraan … ‘’l’ école militaire’’

33 En kijk eens hier … centraal ‘’Hôtel des Invalides’’ (met gouden koepel) waar Napoleon begraven ligt. Zoekopdracht: vind jij de ‘’Arc De Triomphe’’ terug op deze foto?

34 Çentraal zie je ‘’Centre Pompidou’’ (met blauw op dak) en uiterst rechts ‘’Hôtel de Ville’’. De Seine loopt midden door deze foto. Ook het Louvre is terug te vinden.

35 Hôtel des Invalides. In 1861 werd Napoleons stoffelijk overschot in een praalgraf geplaatst. Hij rust in vijf verschillende kisten (één van blik, één van mahonie, twee van lood en één van ebbenhout), geplaatst in een blok porfier uit Finland

36 Hôtel des Invalides. Aan deze zijde staan nog heel wat kanonnen opgesteld. Als je van hier wandelt richting de prachtige ‘’Pont Alexandre III’’ (Seine) loop je door een zeer mooie, reusachtige esplanade van 500 meter lang en 250 meter breed

37 De Pont Alexandre III is een brug in art nouveau-stijl en overvloedig versierd met lampen, nimfen en gevleugelde paarden. De brug werd gebouwd tussen 1896 en 1900

38 Het Centre Pompidou is een opvallend gebouw. De gevel van het gebouw is een wirwar van pijpen en buizen in verschillende kleuren. De kleuren geven de functie van de buizen aan. De bedoeling van de architecten was dan ook om het gebouw als het ware binnenstebuiten te keren.

39 TERUG NAAR DE WEBSITE Paris … c'est fini


Download ppt "VRIJDAG 14 APRIL 2006 Bezocht gebied = de rode zone Agenda 8u40 vertrek Thalys in Brussel-Zuid 10u05 aankomst Thalys Gare du Nord 10u45 aankomst in."

Verwante presentaties


Ads door Google