De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat maakt een Rus(sin) Russisch? Russische business cultuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat maakt een Rus(sin) Russisch? Russische business cultuur."— Transcript van de presentatie:

1 Wat maakt een Rus(sin) Russisch? Russische business cultuur

2 Geld Liefde werd door Russen verzonnen om niet te betalen. Liefde werd door Russen verzonnen om niet te betalen. Als u hoort “geld”, zoek een Americaan. Als u hoort “cultuur”, zoek een Rus. Als u hoort “geld”, zoek een Americaan. Als u hoort “cultuur”, zoek een Rus.

3 Theorie en praktijk management In westerse management is net als in de liefde – men wordt theoretiek zodra hij niets kan doen in de praktijk. In westerse management is net als in de liefde – men wordt theoretiek zodra hij niets kan doen in de praktijk.

4 Presentatie en communicatie skills Presentatie skills worden als een van de belangrijkste management competenties gezien in het Westen. Presentatie skills worden als een van de belangrijkste management competenties gezien in het Westen. In Rusland de mogelijkheid om een-op-een contact te legen tijdens de meeting wordt veel hoger geevalueerd. In Rusland de mogelijkheid om een-op-een contact te legen tijdens de meeting wordt veel hoger geevalueerd.

5 Reactivity vs.proactivity What are your ambitions? What are your ambitions? Believe me, I have not got any. Believe me, I have not got any.

6 Russen … langzaam, maar rijden snel (Biesmark)… en remmen sterk Waarom? Waarom?

7 Externe attitude Russen geloven dat men moet leven zoals het hem schikt, zelfs als je niets bereikt (Fons Trompenaars) Russen geloven dat men moet leven zoals het hem schikt, zelfs als je niets bereikt (Fons Trompenaars)

8 Klikcultuur Macht en maatschappij Macht en maatschappij Klikken – moraal of amoraal? Klikken – moraal of amoraal?

9 Positive thinking Geef mij geen probleem, geef mij de oplossing. Geef mij geen probleem, geef mij de oplossing. Probleem formuleren is een halverweg naar de oplossing. Probleem formuleren is een halverweg naar de oplossing.

10 Bereidheid te falen Men moet hopen voor de beste, maar zich bereiden voor het slechtste. Men moet hopen voor de beste, maar zich bereiden voor het slechtste.

11 Eigendom Als je een beetje van veel neemt, is het geen diefstal, maar delen. Als je een beetje van veel neemt, is het geen diefstal, maar delen.

12 Corruptie “Bloemen en bonbons en geld, drink niet” “Bloemen en bonbons en geld, drink niet”

13 Grootte en extensiviteit Bos wordt gehakt, splinters vliegen. Bos wordt gehakt, splinters vliegen.

14 Team spirit Collectivisme en corporative thinking Collectivisme en corporative thinking Werksfeer Werksfeer

15 Dresscode Jeans, trui of bisuness pak? Jeans, trui of bisuness pak?

16 M/V Feminisme Feminisme Sexuele intimidatie Sexuele intimidatie

17 Attitude tot veranderingen Interne en externe veranderingen Interne en externe veranderingen Flexibiliteit Flexibiliteit

18 East-West Support


Download ppt "Wat maakt een Rus(sin) Russisch? Russische business cultuur."

Verwante presentaties


Ads door Google