De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inventarisatie van belangrijke ontwikkelingen in de markt, die relevant zijn voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Wat betekent dit voor de illustraties.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inventarisatie van belangrijke ontwikkelingen in de markt, die relevant zijn voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Wat betekent dit voor de illustraties."— Transcript van de presentatie:

1 Inventarisatie van belangrijke ontwikkelingen in de markt, die relevant zijn voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Wat betekent dit voor de illustraties in de Bachelor of ICT Jan Dirk Schagen –Lid C-team hbo-i –Hoofd opleiding Technische Informatica Haagse Hogeschool / THRijswijk

2 De NOAG-ict 2005-2010 schetst een beeld van Nederlands ICT-onderzoek tot 2010. Interessant is dat het ICT-onderzoek (dus nieuwe ontwikkelingen) zijn opgehangen aan een ICT-themaboom.

3

4 Noordam beschrijft in zijn boek “Trends in ICT” verschillende methodieken om de rijpheid van een technologie aan te geven. Één daarvan is gebaseerd op de Boston- matrix. Noordam doet dit op basis van het 4 R’en model (gebaseerd op rumours, research, resources en readyfor business). De Boston-matrix vergelijkt groeipotentie met rendement (winstverwachting). Hierdoor onstaan 4 categorien: question marks, stars, cash cows en dogs.

5

6 Gartner publiceert jaarlijks de Hype-cycle for Emerging Technologies. Een technologie doorloopt in het model 5 fasen: - Technology Trigger - Peak of Inflated Expectations - Trough of Disillusionment - Slope of Enlightenment - Plateau of Productivity

7

8

9 Bachelor of ICT: illustraties Beschrijf beroep en context, gebaseerd op nieuwe ontwikkelingen opleidingsbrochure van 2015 Alumnibijeenkomst in 2020


Download ppt "Inventarisatie van belangrijke ontwikkelingen in de markt, die relevant zijn voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Wat betekent dit voor de illustraties."

Verwante presentaties


Ads door Google