De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20021 SATELLIETTELEVISIE EN -RADIO ONTVANGST -RADIO ONTVANGST ONTVANGSTTECHNIEK VIA SATELLIET De satellietontvanger.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20021 SATELLIETTELEVISIE EN -RADIO ONTVANGST -RADIO ONTVANGST ONTVANGSTTECHNIEK VIA SATELLIET De satellietontvanger."— Transcript van de presentatie:

1 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20021 SATELLIETTELEVISIE EN -RADIO ONTVANGST -RADIO ONTVANGST ONTVANGSTTECHNIEK VIA SATELLIET De satellietontvanger

2 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20022 Algemeen Is de schakel tussen de outdoor unit en de televisie – versterker. Demoduleert het zwak FM-signaal naar video en audio informatie. Heeft tal van instel- en aansluitmogelijkheden. Wordt meestal als afzonderlijk toestel (tuner) toegepast maar bestaat ook als insteekmodule bij bepaalde merk en type TV.

3 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20023 DOEL: Selecteren van de gewenste frequentie Demoduleren van het basisbandsignaal Demoduleren van de radiosignalen VEREISTEN: Eenvoudig te bedienen zijn Goedkoop zijn Zeer goede kwaliteit geven Verschillende (aantal en types) convertors en decoders kunnen aansturen Diverse audio- en videoparameters kunnen instellen

4 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20024 De ontvangerkwaliteit De ontvanger moet in staat zijn uiterst zwakke signalen te verwerken. Hiervoor bepalend is de parameter: FM-ruisdrempel of threshold. Hoe lager (kleiner het getal) deze factor is, hoe eerder de ontvanger in staat is om zwakke signalen te bewerken (vooral te demoduleren). FM is veel minder ruisgevoelig dan AM op voorwaarde dat C/N van het signaal een minimum waarde heeft van ongeveer 7dB. Bij FM-detectoren is het verband tussen C/N en S/N lineair vanaf het thresholdpunt.

5 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20025 Definitie van threshold Is de C-N verhouding waarbij de video S-N verhouding 1dB verschil lager ligt dan de curve van een ideale FM-demodulator. De verticale projectie van dit punt op de hori- zontale as geeft de drempelwaarde van de ontvanger weer.

6 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20026 Samenstelling van de ontvanger Bestaat uit twee essentiële blokken: => Frontend met afstemeenheid en demodulator => Basisbandfiltering met videoverwrking en audioafstemming

7 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20027 Standaard blokken van een ontvanger: Het ontvangstgedeelte met demodulator (frontend) Het videocircuit Het audiocircuit met eventuele norm-decoder(s) Specifieke schakelingen: Dispertiefilter De video dé emfase filter volgens norm De audio dé emfase volgens standaard De audio expander (Wegener patent)

8 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20028 Specifiek voor de analoge ontvanger Verbeteren van de video signaal ruis verhouding: => Preëmfasefilter volgens de CCIR-1 norm De video preëmfase en deëmfase curve toegepast bij analoge satellietverbinding.

9 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20029 Verbeteren van de audio signaal ruis verhouding: => Preëmfasefilter volgens J17, 75µs of 50µs netwerk J17 audiopreëmfasecurve. 75µs en 50µs audiopreëmfasecurve.

10 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-200210 Eenlijnenschema van een analoge ontvanger:

11 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-200211 Aansluitmogelijkheden:

12 Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-200212 Blokschema van een D2-MAC ontvanger:


Download ppt "Satelliet technologieDe ontvanger HS/V1-20021 SATELLIETTELEVISIE EN -RADIO ONTVANGST -RADIO ONTVANGST ONTVANGSTTECHNIEK VIA SATELLIET De satellietontvanger."

Verwante presentaties


Ads door Google