De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De arbeidsmarkt verandert en Joulz ook

Verwante presentaties


Presentatie over: "De arbeidsmarkt verandert en Joulz ook"— Transcript van de presentatie:

1 De arbeidsmarkt verandert en Joulz ook
Alwyna Eekman, HR manager beleid en recruitment

2 Joulz Het meest complexe netwerk van Nederland, de Randstad, is
De naam Joulz, bestaat sinds 2009. Onze wortels liggen in het verleden als nutsbedrijf. Het meest complexe netwerk van Nederland, de Randstad, is door ons ontworpen, gebouwd en de afgelopen 50 jaar onderhouden. We zijn inmiddels een commercieel bedrijf, maar hebben ons gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd behouden. Dat maakt ons uniek. Eneco Holding bestaat uit: Het energiebedrijf Eneco De netbeheerder Stedin Joulz

3 Joulz Joulz ontwerpt, onderhoudt en legt toekomstbestendige
energie-infrastructuren aan. Joulz verzorgt een fijnmazig distributienet voor gas en elektra naar de eindgebruiker. Joulz verzorgt het energietransport voor hoog- en middenspanning. Daarnaast verzorgt Joulz voor gemeenten de straatverlichting en de verkeerssignalering. Kortom Joulz. Nu voornamelijk in de randstad actief. 2500 medewerkers, veelal monteurs met een infratechniek specialisme.

4 De WON De Wet onafhankelijk Netbeheer, heeft van Joulz in 2006 een commerciële marktpartij gemaakt
De WON, heeft ertoe geleid dat het beheer en eigendom van energienetwerken en de levering van energie is ondergebracht in aparte bedrijven. In onze regio zijn dat dus Stedin en Eneco. Ook is in de WON bepaald dat het onderhoud van de netten zelf uitgevoerd moet worden en niet volledig mag worden uitbesteed. Vorig jaar 2010 uitspraak van de rechter in hoger beroep dat de splitsing in strijd is met Europees Recht.

5 Joulz Joulz bestaat grofweg uit drie onderdelen
Citytec, ontzorgt gemeenten op het gebied van straatverlichting en verkeerssystemen SP, de distributeur van energienetwerken Projects, de transporteur voor hoog en middenspanning In onze missie staat dat wij leidend zijn in het duurzaam ontwerpen, aanleggen en onderhouden van toekomstbestendige energie-infrastructuren. Door continu te investeren in technologie, kennis, de veiligheid en het vakmanschap van onze medewerkers

6 KEI Begin 2006 is de bedrijfsschool KEI geopend. Nu werken er 35 medewerkers. De afgelopen 5 jaar zijn er contactmomenten geweest. Er wordt opgeleid tot maximaal niveau 4 (oude eindtermen MTS). Basis is combinatie van werken en leren. Reguliere instroom was op niveau 2 of 3. In 2008 had Joulz 100 vacatures voor gasmonteur ivm gassaneringsproject in Rotterdam Zuid. 100 gasmonteurs zijn moeilijk te vinden op de arbeidsmarkt. Uiteindelijk heeft KEI een opleiding ontworpen op 0-niveau waarna de kandidaten in 10 weken inzetbaar waren.

7 Uitdagingen Joulz Er is meer werk dan er nu medewerkers zijn.
Momenteel worden 50 leerlingen opgeleid. Vanaf 2012 ook 50 TST’ers Zijinstroom 50 medewerkers Wellicht ook medewerkers uit het buitenland halen. Echter om echt te kunnen groeien heeft Joulz meer medewerkers nodig.


Download ppt "De arbeidsmarkt verandert en Joulz ook"

Verwante presentaties


Ads door Google