De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gertrude van Walstijn 21 lange dagen 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gertrude van Walstijn 21 lange dagen 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik."— Transcript van de presentatie:

1

2 Gertrude van Walstijn

3 21 lange dagen 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Nog een stukje, nog een rukje, Wat is dat een zwaar karwei. Even rusten, even hijgen, Even droge veertjes krijgen, Even pootjes uitproberen, En dan ren ik en dan kruip ik Lekker onder moeders veren.

4 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij,

5 Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik wil vrij,

6 Ik prik een gaatje in het ei. Nog een stukje, nog een rukje, Wat is dat een zwaar karwei. Even rusten, even hijgen,

7 Even droge veertjes krijgen, Even pootjes uitproberen,

8 Lekker onder moeders veren. En dan ren ik en dan kruip ik

9 Zeg haasje Zeg haasje, zeg haasje, wat doe jij in't bos, Ik verf daar mijn eitjes en droog ze op het mos. Ik kleur ze zo prachtig met rood, geel en blauw, Want het is bijna Paasfeest, daarom werk ik gauw. Ik stop dan die eitjes zo mooi in mijn mand, En ga er mee reizen en trekken door het land. Ik leg ze op hoekjes en pleintjes in 't gras, Dan denken ze heus, dat de Paashaas er was.

10 Zeg haasje, zeg haasje, wat doe jij in't bos, Ik verf daar mijn eitjes en droog ze op het mos.

11 Ik kleur ze zo prachtig met rood, geel en blauw, Want het is bijna Paasfeest daarom werk ik gauw.

12 Ik stop dan die eitjes zo mooi in mijn mand, En ga er mee reizen en trekken door het land. Ik leg ze op hoekjes en pleintjes in 't gras, Dan denken ze heus dat de Paashaas er was.

13 Pieter Paashaas Daar komt Pieter Paashaas aan voor het kippenhok blijft hij staan hij doet alle deurtjes open kan ik hier ook eitjes kopen? tok, tok, tok tok, tok, tok alle kippetjes zijn op stok kukeleku, kukeleku alle eitjes zijn voor u.

14 Daar komt Pieter Paashaas aan voor het kippenhok blijft hij staan

15 hij doet alle deurtjes open kan ik hier ook eitjes kopen?

16 tok, tok, tok tok, tok, tok alle eitjes zijn voor u.

17 alle kippetjes zijn op stok kukeleku, kukeleku

18 alle eitjes zijn voor u.

19

20 Pasen Eerst zat je in een eitje Daarbinnen was het kaal Toen groeide je een tijdje En KRAK, deed de eierschaal Je stapte uit het dopje En keek eens om je heen Je schudde met je kopje Daar stond je nu alleen Je hebt een heel zacht lijfje Dat is helemaal van dons En als je wilt dan blijf je Gezellig hier bij ons

21 Pasen Eerst zat je in een eitje Daarbinnen was het kaal Toen groeide je een tijdje En KRAK, deed de eierschaal

22 Je stapte uit het dopje En keek eens om je heen Je schudde met je kopje Daar stond je nu alleen

23 Je hebt een heel zacht lijfje Dat is helemaal van dons

24 En als je wilt dan blijf je Gezellig hier bij ons

25

26 Het kuikentje Ergens in een winkel daar scharrelt op de grond van een etalage een piepklein kuiken rond Hij pikt tegen de ruiten en gaat op zoek naar graan hij kijkt verbaasd naar buiten waar heel veel mensen staan Maar als hij ’t lege eitje ziet is hij pas écht verrast en vraagt zich vol verbazing af: heb ik dáárin gepast?

27 Het kuikentje Ergens in een winkel daar scharrelt op de grond van een etalage een piepklein kuiken rond

28 Hij pikt tegen de ruiten en gaat op zoek naar graan hij kijkt verbaasd naar buiten waar heel veel mensen staan

29 Maar als hij ’t lege eitje ziet is hij pas écht verrast en vraagt zich vol verbazing af: heb ik dáárin gepast?

30 Honderd kleine haasjes Er huppen honderd kleine haasjes met een mandje in het rond en ze leggen waar ze komen steeds een eitje op de grond Bij de vijver, bij het schuurtje op het gras en bij de heg maar als ze mensen aan zien komen rennen alle haasjes weg Honderd kleine lieve haasjes met een mandje op hun rug en zijn de mensen weer verdwenen komen alle haasjes terug.

31 Honderd kleine haasjes Er huppen honderd kleine haasjes met een mandje in het rond en ze leggen waar ze komen steeds een eitje op de grond

32 Bij de vijver, bij het schuurtje op het gras en bij de heg maar als ze mensen aan zien komen rennen alle haasjes weg

33 Honderd kleine lieve haasjes met een mandje op hun rug en zijn de mensen weer verdwenen komen alle haasjes terug.

34 De paashaas en de kip Paashaas: O, jongens toch wat druk. Er moet nog veel gebeuren. Ik moet alleen vandaag al. Driehonderd eitjes kleuren Kip: Ja, wat nou druk, druk, druk. Dat moet jij nodig zeggen. Want voor jij eitjes kleuren kunt. Moet ik ze eerst nog leggen.

35 De paashaas en de kip Paashaas: O, jongens toch wat druk. Er moet nog veel gebeuren. Ik moet alleen vandaag al. Driehonderd eitjes kleuren

36 Kip: Ja, wat nou druk, druk, druk. Dat moet jij nodig zeggen. Want voor jij eitjes kleuren kunt. Moet ik ze eerst nog leggen

37


Download ppt "Gertrude van Walstijn 21 lange dagen 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik."

Verwante presentaties


Ads door Google