De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat verkopen ze. Wat verkopen ze Fair Trade & Kinderarbeid Fairtrade zet zich in om kinderarbeid te bestrijden en te voorkomen. Fairtrade coöperaties.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat verkopen ze. Wat verkopen ze Fair Trade & Kinderarbeid Fairtrade zet zich in om kinderarbeid te bestrijden en te voorkomen. Fairtrade coöperaties."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wat verkopen ze

3

4 Fair Trade & Kinderarbeid
Fairtrade zet zich in om kinderarbeid te bestrijden en te voorkomen. Fairtrade coöperaties en plantages moeten zich aan de Fairtrade standaarden over kinderarbeid houden. Deze zijn gebaseerd op de conventies van de ILO en het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dat betekent dat kinderen onder de 15 niet mogen werken. Kinderen ouder dan 15 mogen werk doen dat bij hun leeftijd past, maar alleen als het in veilige omstandigheden gebeurt en hun scholing of ontwikkeling niet in gevaar brengt. Werken is niet altijd kinderarbeid. Kinderen mogen hun ouders na schooltijd of in de vakantie helpen. Fairtrade heeft hierbij een aantal strikte voorwaarden gedefinieerd: Het werk moet na schooltijd of tijdens de vakantie plaatsvinden Het werk en de werktijden moeten passen bij de leeftijd van de kinderen De kinderen mogen geen gevaarlijk werk verrichten Het werk moet begeleid worden door een familielid

5 Hoeveel Fair Trade Winkels zijn er in Nederland
18 Supermarkten Verkopen Fair trade (Coop, Albert hein) 3 Speciaalzaken (Wereldwinkel, 5 Webshops (Makro, Hanze Producten) 11 Groothandels (Hanes, Sligro, Makro)

6 Waar halen ze de producten vandaan
Koffieboeren in Guatemala, theeplukkers in Tanzania, medewerkers van productiebedrijven in Thailand. Dit zijn de mensen waar onze handel om draait, hun kansen, hun toekomst.

7 Dit was onze Presentatie
Chiel & Frank


Download ppt "Wat verkopen ze. Wat verkopen ze Fair Trade & Kinderarbeid Fairtrade zet zich in om kinderarbeid te bestrijden en te voorkomen. Fairtrade coöperaties."

Verwante presentaties


Ads door Google