De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Even voorstellen Teunis Ruiter RuiterActief Doel,missie en visie Doel: van RuiterActief is het bieden van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Even voorstellen Teunis Ruiter RuiterActief Doel,missie en visie Doel: van RuiterActief is het bieden van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een."— Transcript van de presentatie:

1

2 Even voorstellen Teunis Ruiter RuiterActief

3 Doel,missie en visie Doel: van RuiterActief is het bieden van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking, die aansluit bij de wensen en hulpvraag van deelnemers. Zodat hij/zij zich in een beschermde omgeving kan ontwikkelen en ontplooien. Missie: RuiterActief biedt op een professionele wijze dagbesteding en fitness aan mensen met een beperking. Dit in afstemming met ouders/ wettelijke vertegenwoordigers. De individuele wensen van de deelnemer zijn het uitgangspunt voor het zorg aanbod. Visie: Het gebrek aan beweging voor veel mensen met een beperking is de drijfveer voor RuiterActief om fitness als integraal onderdeel van de dagbesteding aan te bieden.

4 Kwaliteit RuiterActief zit sinds 2010 in het certificeringtraject om de kwaliteit te waarborgen RuiterActief staat bij Calibris bekend als erkend leerbedrijf.

5 Impressie film

6 Een dagje RuiterActief 8.15 - 9.00 worden de mensen thuis opgehaald 9.00 - 9.30 start arbeidsmatig werk 9.30 - 10.00 koffie pauze 10.00 - 11.00 fitness fysio groep (halve groep blijft werken) 11.00 - 12.00 fitness groep (halve groep blijft werken) 12.15 - 13.00 lunch 13.00 - 15.30 zorgboerderij of arbeidsmatigwerk 15.30 – 15.45 thee pauze 15.45 door chauffeur thuis gebracht

7 Bewegen Bewegen is voor deze doelgroep erg belangrijk Daarom 2x per week fitness geïntegreerd in het dagprogramma Bij het werk ook extra tillen Als het mogelijk is zelfstandig op de fiets naar het werk of een keer een boodschap doen op de fiets Werk op de zorgboerderij Bij mooi weer een wandeling maken In combinatie met gezonde leefstijl, beweging alleen is niet voldoende.

8 Fitness 2 x per week geïntegreerd in het dagprogramma Op dezelfde locatie Deskundige begeleiding Individueel trainingsschema d.m.v. kleuren Beloningssysteem met smile Gezamelijke coolingdown d.m.v. spelvorm NPI onderzoek

9 Fitness schema

10 Beloning

11 Financiering Er komt geen extra budget binnen Wel verbetering dagbesteding, daardoor groei aantal deelnemers Fysiotherapeut kan vergoed worden door de behandelingen te declareren Ruimte benutten voor externe doelgroep Sport niet zien als vrije tijdsbesteding, maar onderdeel van dagbesteding/kwalitatief goede zorg Onzeker hoe de toekomst eruit ziet, nodig WMO wethouders uit

12 Balans Voor Kwaliteit verbetert Toename deelnemers Wetenschappelijk onderzoek (NPI) Knelpunt Aanschaf materiaal Personeelsuitbreiding of verschuiving

13 Vragen ?


Download ppt "Even voorstellen Teunis Ruiter RuiterActief Doel,missie en visie Doel: van RuiterActief is het bieden van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een."

Verwante presentaties


Ads door Google