De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Livingstone? Livingstone wil dat jongeren een warm hart krijgen voor de medemens. Daarom brengt Livingstone bij jongeren de schaduwzijde van de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Livingstone? Livingstone wil dat jongeren een warm hart krijgen voor de medemens. Daarom brengt Livingstone bij jongeren de schaduwzijde van de."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is Livingstone? Livingstone wil dat jongeren een warm hart krijgen voor de medemens. Daarom brengt Livingstone bij jongeren de schaduwzijde van de wereld onder de aandacht. Livingstone daagt hen uit om hun medemens daar beter te leren kennen door een korte tijd met hen op te trekken en samen te werken.

2 Wat is Livingstone? Livingstone gelooft in de kracht van deze bijzondere ontmoetingen. Livingstone wil jongeren stimuleren te komen tot een bewuste, bewogen en betrokken levensstijl in relatie tot hun medemens, de maatschappij en zichzelf.

3 Missie van Livingstone Livingstone organiseert ‘ongewoon buitenlandse reizen’. Werkvakanties en uitwisselingsprojecten met de nadruk op ontmoeting. Het zijn vakanties waarin jongeren een cultuur van binnenuit meemaken, waarin zij de lokale bevolking ontmoeten en met hen samenwerken aan een kortdurend project; vakanties waarin jongeren en de lokale bevolking daadwerkelijk iets voor elkaar kunnen betekenen.

4 De achtergrond, visie en werkwijze van Livingstone zijn gebaseerd op het christelijk geloof. Livingstone gelooft dat God aan de mensen de opdracht heeft gegeven goed voor elkaar te zorgen; in het bijzonder voor de weerlozen en minst bedeelden in de maatschappij. De activiteiten van Livingstone staan open voor alle jongeren in Nederland. Waarden van Livingstone

5 Waarden van Livingstone Livingstone ondersteunt met de werkvakanties het werk van bestaande organisaties binnen de ontwikkelingssamenwerking, hulpverlening en praktische zending en stimuleren bij jongeren een betrokkenheid bij en doorstroming naar deze organisaties. Livingstone werkt graag samen met orga- nisaties die een warm hart hebben voor jongeren en voor de schaduwzijde van maatschappij en wereld.

6 Werkvakantie Oeganda In het golvende Oegandese landschap kijk je je ogen uit. In het regenseizoen zie je de heuvels langzaam van dor naar groen kleuren en veranderen de stoffige wegen in modderpoelen. Maar de witte tanden in de brede lach van de Oegandezen verandert niet zo snel. Overal waar je langskomt, joelen de kinderen je vrolijk na.

7 Werkvakantie Oeganda Als je de stad Masaka achter je laat, kom je bij een berg die nog aardig zwaar te beklimmen is. Maar bovenaan vind je een prachtig uitzicht. En… de school van de Oegandese dominee Pastor Grace. Er is veel veranderd sinds Pastor Grace van Livingstone hoorde. Zeven jaar geleden struikelde hij ’s nachts over een straatkind en het harde leven van deze kinderen liet hem niet meer los.

8 Werkvakantie Oeganda Met behulp van de Livingstone-teams heeft hij een school opgezet, maar ook familiehuisjes gebouwd om wezen en straatkinderen op te vangen. Samen vormen de kinderen een hecht gezin, maar je merkt dat hun harten open staan voor nieuwe vrienden en vriendinnen.

9 Werkvakantie Oeganda Het primitieve leven zonder elektriciteit en stromend water is misschien even wennen. Maar de blije gezichten, de dankbaarheid dat jij helemaal voor hen zo’n verre reis hebt gemaakt, dat is waar je het voor doet.

10 Algemeen doel & ontstaan In 1999 is Pastor Grace Kintu gestart met Jireh Ministries. Hij was pastor van een kerk in Masaka. Op een avond liep hij door de straten van de stad en struikelde over iets zachts, wat een kind bleek te zijn. Hij heeft het mee naar huis genomen en een thuis aangeboden.

11 Algemeen doel & ontstaan Vervolgens kwamen er meer kinderen en was de start van het kindertehuis een feit. Er wonen zo’n 80 kinderen op het project en elke dag komen er ongeveer 100 voor onderwijs en eten. Het officiële doel van de organisatie is verwoord als: ‘to expose the gospel of the Lord Jesus Christ in words, deeds and actions’.

12 Algemeen doel & ontstaan Vertaald: ‘het evangelie van de Heer Jezus Christus door woorden en daden verspreiden’. In 2003 is de stichting officieel geregistreerd en is er een bestuur van 5 personen opgericht om het geheel te besturen.

13 Algemeen doel & ontstaan Behalve het kindertehuis zijn er een aantal andere programma’s waar Jireh Ministries zich mee bezig houdt. Dit zijn: bijbelstudies, een basisschool, het weduwenproject en ‘church planting’: het opstarten van kleine lokale kerkjes in de regio.

14 Het project Het team gaat aan het werk in het kindertehuis van Jireh Ministries. Het project bevindt zich in Oost Afrika, in de zuidwestpunt van Oeganda. Het project is gelegen in een buitenwijk van Masaka op zo’n 15 minuten rijden van het stadscentrum. Masaka is de hoofdstad van het district (en Oeganda’s op twee na grootste stad).

15 Het project Vanuit Entebbe International Airport is het ongeveer drie uur rijden. De omgeving is bijzonder groen en landelijk. Hoewel je dicht bij een vrij grote stad zit, is de directe omgeving van het project toch erg landelijk en primitief. Het tehuis ligt bovenop een grote heuvel, van waaruit je naar alle kanten uitzicht hebt naar de wijde omgeving.

16 Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website: www.lst.nl

17


Download ppt "Wat is Livingstone? Livingstone wil dat jongeren een warm hart krijgen voor de medemens. Daarom brengt Livingstone bij jongeren de schaduwzijde van de."

Verwante presentaties


Ads door Google