De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De inhoud Vroeger en nu Eerste keer naar de orthodontist De verschillende soorten beugels Hoe gaat het eten en drinken met een beugel Het poetsen van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De inhoud Vroeger en nu Eerste keer naar de orthodontist De verschillende soorten beugels Hoe gaat het eten en drinken met een beugel Het poetsen van."— Transcript van de presentatie:

1

2 De inhoud Vroeger en nu Eerste keer naar de orthodontist De verschillende soorten beugels Hoe gaat het eten en drinken met een beugel Het poetsen van de beugel en de tanden Quiz

3 Vroeger en nu Vroeger Nu

4 Vroeger en nu Vroeger Werden kinderen met een beugel uitgelachen. Hadden heel veel mensen scheven tanden. Nu Is het hebben van een beugel stoer. Willen mensen rechte tanden.

5 De eerste keer naar de orthodontist Stap 1: Tandarts Stap 2: Orthodontist Stap 3: Röntgenfoto's Stap 4: Pasje Stap 5: Happen Stap 6: Maken van beugel

6 De verschillende soorten beugels Activator Uitneembare beugel. Een ander woord voor activator is blokbeugel. Je kunt spierpijn krijgen. 16 uur per dag dragen.

7 Buitenboordbeugel Deze beugel zit niet in je mond maar buiten je mond. 12 uur per dag in.

8 Hyrax Een of meerdere keren per dag wordt met een klein sleuteltje aan de beugel gedraaid. Hierdoor krijg je een spleet tussen je voortanden maar die gaat later weer weg.

9 Plaatbeugel Uitneembare beugel. Deze plaat zit vast met haakjes om tanden en kiezen. Tanden of kiezen kantelen en niet verplaatsen.

10 Vaste beugel Slotje is een stukje ijzer dat op de tand of kies wordt vastgelijmd eigenlijk heet dit bracket. Op de slotjes komen elastiekjes. Na ongeveer 4 maanden kom je terug naar de orthodontist dan krijg je een dikke draad.

11 Retentiebeugel Geplakt draadje aan de binnenkant van je tanden. Het draadje blijft 2 tot 5 jaar zitten en soms voor altijd. Boventanden Ondertanden

12 Eten en drinken met een beugel Uitneembare beugel De beugel doe je uit als je gaat eten. Vaste beugel Geen plakkerige dingen eten deze blijven aan de beugel plakken. Geen koolzuur drinken (prik)

13 Poetsen van beugel en tanden Bij een beugel moet je na elke maaltijd je tanden en beugel poetsen. Je krijgt een folder van de orthodontist waarin staat hoe je je tanden moet poetsen.

14 Quizzz… Hoeveel uur per dag moet je de activator dragen? 16 uur Wat mag je niet eten en drinken met een vaste beugel? Pinda’s, drop, stokbrood, kauwgom, frisdrank, Mars & Twix

15 Wat is een ander woord voor slotje? Bracket Waarom vonden de kinderen vroeger een beugel stom? Omdat ze werden uitgelachen Hoe lang moet je ongeveer een beugel dragen? 2 tot 3 jaar

16


Download ppt "De inhoud Vroeger en nu Eerste keer naar de orthodontist De verschillende soorten beugels Hoe gaat het eten en drinken met een beugel Het poetsen van."

Verwante presentaties


Ads door Google