De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Conferentie van Potsdam  Waar? Cecilienhof te Potsdam nabij Berlijn  Wanneer: 17 juli tot 2 augustus 1945.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Conferentie van Potsdam  Waar? Cecilienhof te Potsdam nabij Berlijn  Wanneer: 17 juli tot 2 augustus 1945."— Transcript van de presentatie:

1

2 Conferentie van Potsdam  Waar? Cecilienhof te Potsdam nabij Berlijn  Wanneer: 17 juli tot 2 augustus 1945.

3 Auto van Churchill Van links naar rechts Churchill Truman Stalin

4 Van links naar rechts Attlee Truman Stalin

5 Conferentie van Potsdam  Tijdens de conferentie had Truman terloops aan Stalin gemeld dat de V.S. de beschikking hadden over een 'nieuw machtig wapen'.  Namens de V.S., Groot-Brittannië en China kreeg Japan een ultimatum om zich over te geven op straffe van een directe en totale vernietiging bij niet naleven (de a-bom werd niet genoemd)  Japan (premier Suzuki) antwoordde dat Japan niet zou reageren (mokusatsu). Dit werd verkeerd geïnterpreteerd als een verklaring dat Japan niet zou voldoen aan het ultimatum.  Suzuki's keuze voor dit begrip was meer ingegeven door de noodzaak het leger (dat tegen een onvoorwaardelijke overgave was) rustig te houden dan als een boodschap voor de geallieerden.  Op 6 en 9 augustus 1945 werd een atoombom geworpen op Hiroshima en Nagasaki.

6 Conferentie van Potsdam  Duitsland zou worden bezet door de geallieerden.  Duitsland zou een democratische regering krijgen.  Duitsland en Oostenrijk zouden in vier delen worden verdeeld: een Amerikaans, Frans, Brits en Russisch deel.

7 Conferentie van Potsdam - grenscorrecties

8 Conferentie van Potsdam  Demilitarisatie van Duitsland  Denazificatie van Duitsland (vervolging van oorlogsmidadigers)  Denazificatie van Duitsland  Decentralisatie van Duitsland

9 Conferentie van Potsdam  Herstelbetalingen voor de S.U. uit haar bezettingszone  10% van de industriële capaciteit van de westerse zone, die niet niet nodig was voor een vredeseconomie, zou binnen twee jaar de S.U. gaan

10 Conferentie van Potsdam  De bevolking van Duitsland zou zoveel mogelijk op dezelfde wijze behandeld worden.  Tijdens de bezetting zou Duitsland als een economische eenheid worden beschouwd.


Download ppt "Conferentie van Potsdam  Waar? Cecilienhof te Potsdam nabij Berlijn  Wanneer: 17 juli tot 2 augustus 1945."

Verwante presentaties


Ads door Google