De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Delta/DMH, een onzichtbare betrokkene.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Delta/DMH, een onzichtbare betrokkene."— Transcript van de presentatie:

1 Delta/DMH, een onzichtbare betrokkene.
Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven en Burgerinitiatief Sliedrecht

2 “DELTA neemt duurzaamheid serieus voor nu en in de toekomst
“DELTA neemt duurzaamheid serieus voor nu en in de toekomst. Dat willen we samen doen, stap voor stap. We laten het niet alleen bij mooie ambities ”

3 Wat mag de burger van overheidsbedrijf als Delta/DMH verwachten?
Van groot en complex bedrijf als Delta, met grote impact op de samenleving, mag eigen ethiek worden verwacht. Een ethiek die verder gaat dan de vigerende wet- en regelgeving. De wet formuleert slechts minimumeisen. Je aan de wet houden en dan menen, dat je ethisch bij de tijd bent, is verleden tijd.

4 Een modern bedrijf laat zien waar het voor staat, wat haar principes en verantwoorde-lijkheden zijn naar werknemers, leveran-ciers, klanten, milieu en samenleving. Delta/DMH kan zich niet verschuilen achter wetten, regels en contracten. Het gaat om het beleid, de identiteit en strategie in de praktijk. DELTA IS OVERHEIDSBEDRIJF!!!!

5 DE PRAKTIJK! Delta is volgens haar website milieubewust!
Worden deze woorden ook zichtbaar in daden? Schijn bedriegt: sinds maart 2003 wordt los asbest gestort! Reeks klachten in de afgelopen jaren over de asbestbehandeling. Men werkt nog steeds niet op BBT niveau! Moet al sinds 2007! Stortgasbehandeling is al jaren niet op niveau.

6 Openheid is ver te zoeken. (WOB en juridische procedures)
Delta/DMH wil bij herhaling gevaarlijke afvalstoffen storten! CONCLUSIE: Delta maakt woorden niet waar, trekt zich niets aan van omgeving en bewoners. Geen goede buur! Vergelijk dat eens met HVC!

7 Wat willen wij van Delta/DMH?
Allereerst een: DIALOGISCHE HOUDING; waaruit Delta’s besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid richting de burgerij van Sliedrecht blijkt en gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen! Delta was voor vanavond uitgenodigd, maar schittert door afwezigheid! Gemiste kans! KOM TEVOORSCHIJN, LAAT U ZIEN EN HOREN!

8

9 Toon u een goede buur! Met verantwoordelijk milieugedrag:
STOP VRIJWILLIG LOSSE ASBESTSTORT VOOR ONZE GEZONDHEID! Breng storten verpakt asbest ook op BBT niveau. Breng de stortgasbehandeling op niveau! Denk met ons na over vervroegde sluiting! Want wilt u in Sliedrecht wonen op 250m van de DMH?


Download ppt "Delta/DMH, een onzichtbare betrokkene."

Verwante presentaties


Ads door Google