De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Haal het beste uit jezelf! Ho 6: Motivatie. Haal het beste uit jezelf! Overzicht motivatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Haal het beste uit jezelf! Ho 6: Motivatie. Haal het beste uit jezelf! Overzicht motivatie."— Transcript van de presentatie:

1 Haal het beste uit jezelf! Ho 6: Motivatie

2 Haal het beste uit jezelf! Overzicht motivatie

3 Haal het beste uit jezelf! Inspiratie

4 Werk en inspiratie Wat is werk voor jou: Vlammende inspiratie of stinkende transpiratie?

5 Haal het beste uit jezelf! Motivatie Motivatie is de energie waardoor en waarmee we bewegen. Intrinsieke motivatie Extrinsieke motivatie (movere = in beweging brengen) Resultaat = capaciteit x motivatie

6 Haal het beste uit jezelf! Bloemen zijn rood Gerard van de Maasakkers

7 Haal het beste uit jezelf! Beeldhouwen nr 1 is een homp klei nr 2 is de beeldhouwer: –hij beweegt de lichaamsdelen in de gewenste houding. –hij doet een gezichtsuitdrukking voor. beeld een behoefte uit de anderen raden welke behoefte is uitgebeeld

8 Haal het beste uit jezelf! Piramide van Maslow

9 Haal het beste uit jezelf! Piramide van Maslow

10 Haal het beste uit jezelf! Piramide van Maslow

11 Haal het beste uit jezelf! Bevlogen: achterhalen van inspiratie en motivatie emoties handelen gedachten verhaal

12 Haal het beste uit jezelf! Drijfveren

13 Verschillen Bezielende drijfverenEgodrijfveren WillenMoeten VerlangensBehoeften TalentenMogelijkheden ProactiefReactief VrijheidVeiligheid

14 Haal het beste uit jezelf! Opdracht Pak om de beurt een kaartje van de stapel. Lees de uitspraak voor en geef aan of het kaartje op dit moment bij je past. – Zo ja: bewaar het kaartje – Zo nee: een ander mag het kaartje vragen. Geef een korte toelichting en stel eventueel vragen aan de ander.

15 Haal het beste uit jezelf! Normen en waarden

16 Haal het beste uit jezelf! Opdracht Zoek buiten iets dat waardevol is en iets dat waarde(n)loos is voor jou. Bedenk welke waarde dit voorwerp vertegenwoordigt voor jou.

17 Haal het beste uit jezelf! Definitie waarde / norm Een waarde is iets dat jij belangrijk vindt om na te streven, dat richting geeft aan jouw handelen. Een norm is een regel die bepaalt of gedrag goed of fout is, gewenst of ongewenst is. Normen zijn gebaseerd op waarden.

18 Haal het beste uit jezelf! Waardenonderzoek Lees de lijst met waarden door en streep aan welke waarden jij belangrijk vindt Kies daaruit de 7 belangrijkste waarden voor jou. Waar vind je deze waarden in jouw werk / in jouw privéleven? Trek een conclusie: zijn deze waarden richtinggevend voor jouw handelen?

19 Haal het beste uit jezelf! Citaat Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies.

20 Haal het beste uit jezelf! Reflecteren op gemaakte keuzes Als je terugkijkt op de keuzes die jij gemaakt hebt kun je twee vragen stellen: 1.Heeft deze keuze je opgeleverd wat je had verwacht? 2. Wat heeft de keuze je aan winst en aan verlies opgeleverd?

21 Haal het beste uit jezelf! Drijfveren en keuzes Drijfveren voor het nemen van belangrijke beslissingen kunnen heel uiteenlopend zijn. Anderen tevreden stellen Geld en status Mogelijkheden om veel te reizen Je talenten benutten. Je kwaliteiten benutten Eigen dromen waarmaken, de eigen waarden respecteren Toekomstperspectieven maken op basis van jouw missie

22 Haal het beste uit jezelf! Actiepunt Welke handschoen(en) neem jij op bij het maken van keuzes?


Download ppt "Haal het beste uit jezelf! Ho 6: Motivatie. Haal het beste uit jezelf! Overzicht motivatie."

Verwante presentaties


Ads door Google