De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MEDIATHEEK WESSEL GANSFORTCOLLEGE GRONINGEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "MEDIATHEEK WESSEL GANSFORTCOLLEGE GRONINGEN"— Transcript van de presentatie:

1 MEDIATHEEK WESSEL GANSFORTCOLLEGE GRONINGEN

2 de entree

3 HET PERSONEEL Mediathecaresse: Mw. T. Pruim-Visser (Zij is er op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 – en dinsdag van 8.30 tot ) Seniormedewerker: Dhr. M. Vijver (Hij is er op woensdag van en donderdag en vrijdag van 8.30 – 16.00) Vrijwilligster: Mw. E. Poort-Huisjes (ma.mo – 12.00), Mw. N. Holtes (ma.mi – 16.00), Dhr. R. Bollegraaf (don.mo – 12.30)

4 de balie

5 openingstijden Maandag t/m Vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur
In de middagpauze – 12.30 is de mediatheek GESLOTEN

6

7 DE COLLECTIE In de mediatheek is een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften, dvd’s en naslagwerken aanwezig. De nadruk ligt daarbij vooral op de talen. Met name de collectie Nederlands is goed vertegenwoordigd. Er is een grote verzameling gedichtenbundels en secundaire literatuur. En de eigentijdse literatuur ligt bijna op het niveau van een Openbare Bibliotheek. Dat geldt voor zowel bovenbouw als onderbouw. Er wordt naar gestreefd om de collectie up to date te houden. De mediatheek heeft de middelen om de collectie naar eigen inzicht aan te passen en uit te breiden. Bijvoorbeeld met dvd’s op het gebied van de documentaires. In de mediatheek is ook materiaal aanwezig voor dyslectische leerlingen. Boeken van de uitgeverij Eenvoudig Communiceren en luisterboeken.

8 DE REGELS BOEKEN LENEN Voor het lenen van materiaal uit de mediatheek heb je je schoolpas nodig (voorzien van je naam, leerlingnummer en barcode). Normaal: maximaal 4 boeken tegelijk per leerling. Je kunt ze lenen voor een periode van 3 weken. Daarna kun je ze nog twee keer verlengen, ook 3 weken per keer. Een uitzondering geldt voor Engelse, Franse en Duitse boekjes voor de eerste twee klassen: hiervan kun je er maximaal 1 lenen en de uitleentermijn is 1 week. Deze boekjes kun je ook maar 1 keer voor 1 week verlengen. Je kunt ook dvd’s lenen. De uitleentermijn is 1 week. Je kunt twee keer 1 week verlengen.

9 DE ENGELSE en franse BOEKJES!

10 reserveren Als je een boek of dvd wilt lenen dat is uitgeleend kun je het reserveren. Dat is gratis. Als het weer beschikbaar is krijg je daarvan bericht. We houden het een week lang voor je apart. Er is ook materiaal in de mediatheek dat niet wordt uitgeleend: je kunt het alleen inzien en evt. kopiëren. Dat geldt bijvoorbeeld voor tijdschriften en naslagwerken.

11 BOETE! Als je het geleende materiaal langer houdt dan is toegestaan moet je boete betalen. De boete is € 0,15 per dag per titel. Je krijgt 3x een herinneringsbrief dat je te laat bent met inleveren. Daarna krijg je een brief thuis gestuurd met een rekening en moet je het geleende materiaal vergoeden. Als je dan nog niet reageert krijgen jouw ouders een brief. Ook daarvoor worden regels gehanteerd: wat was de aanschafprijs en hoe oud is het materiaal. De boete moet je in ieder geval betalen (ook al lever je het alsnog in). De maximale boete per item is € 3,00. Zolang je nog een boete > € 1,00 hebt kun je geen nieuw materiaal lenen.

12 tijdschriften

13 computers In de mediatheek zijn 23 pc’s beschikbaar. Daarop kun je je opdrachten maken en internetten en mailen. Daarvoor is hierop een breed aantal programma’s geïnstalleerd. Ook de catalogus van de mediatheek is hierop te raadplegen. Plus (onder het tabblad Nederlands) Literom, krantenrecensies van literatuuruitgaven en de Uittrekselbank. De pc’s zijn aangesloten op een printer. Hierop kun je je werk uitprinten. Als je voor je opdracht geluidsfragmenten nodig hebt (muziek, taaltoets o.i.d.) moet je een koptelefoon gebruiken. Die moet je zelf meenemen. Elders op de website kun je lezen dat ook voor het gebruik van deze computers regels gelden. Ze zijn bedoeld voor schooldoeleinden dus oneigenlijk gebruik wordt zoveel mogelijk tegengegaan.

14

15 kopieerapparaat In de mediatheek is een modern print/kopieerapparaat aanwezig. Vergroten en verkleinen is een fluitje van een cent. En ook dubbelzijdig kopiëren behoort tot de mogelijkheden. Zelfs A3 formaten gaat dit apparaat niet uit de weg.

16

17 mediatheater In de mediatheek is een mediatheater. Hierop worden filmpjes vertoont van de maatschappelijke stages en CKV activiteiten . Ook staan er mededelingen op van de mediatheek, decanaat en maatschappelijke stage. Mediatheater heeft ook een eigen Facebooksite: WGCmediatheater.

18 mediatheater

19 links, links, links Hieronder enkele sites die de moeite waard zijn als je informatie zoekt over literatuur en boeken.

20 MAATSCHAPPELIJKE STAGE
In een hoekje van de mediatheek is een plekje ingeruimd voor de heer E. Smit en mevrouw E. Poort-Huisjes. Zij regelen stageplekken voor leerlingen en wie waar geplaatst kan worden. Maatschappelijke stage betekent vrijwilligerswerk doen vanuit school. Je leert hoe je iets organiseert, hoe je een stuk natuur onderhoudt, hoe je contacten legt met allerlei mensen, hoe je samenwerkt en nog veel meer. Het bureau is bemand en bevrouwd op: woensdag van en donderdag van vrijdag van

21 stage


Download ppt "MEDIATHEEK WESSEL GANSFORTCOLLEGE GRONINGEN"

Verwante presentaties


Ads door Google