De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Afrikaans de taal.. Inhoudsopgave 1.Hoe is de taal ontstaan 2.Door hoeveel mensen wordt het gesproken 3.Hoe ik het heb geleerd 4.Regels voor de taal 5.Grappige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Afrikaans de taal.. Inhoudsopgave 1.Hoe is de taal ontstaan 2.Door hoeveel mensen wordt het gesproken 3.Hoe ik het heb geleerd 4.Regels voor de taal 5.Grappige."— Transcript van de presentatie:

1 Afrikaans de taal.

2 Inhoudsopgave 1.Hoe is de taal ontstaan 2.Door hoeveel mensen wordt het gesproken 3.Hoe ik het heb geleerd 4.Regels voor de taal 5.Grappige woorden 6.Een lesje in de taal 7.Quiz 8.vragen

3

4 Hoe is de taal ontstaan? -Zeevaarders -Voor de handel

5 Door hoeveel mensen wordt de taal gesproken? -Ongeveer 10 miljoen mensen

6 Hoe heb ik de taal geleerd? -Veel gepraat

7 Regels voor de taal -Niet wordt nie -Als nie in het midden staat ook op het eind

8 Grappige woorden -kombuis -Kuier -kierie -grondboontjieboter -teerpad -sponskoek -verkleurmannetjie -kameelperd -hysbak -bromponie -peuselhappie -lugwaardin

9 Lesje in de taal Denk aan de regels

10 1. Wat betekent:”Ek het dit baie geniet.”? 2. Als niet (nie) midden in het woord staat wat gebeurt er dan? 3. Is:”Ons gaan kuier bij Jantje.” goed of fout?

11 Zijn er nog vragen?

12


Download ppt "Afrikaans de taal.. Inhoudsopgave 1.Hoe is de taal ontstaan 2.Door hoeveel mensen wordt het gesproken 3.Hoe ik het heb geleerd 4.Regels voor de taal 5.Grappige."

Verwante presentaties


Ads door Google