De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kraakpanden in Gent Frank De Valckeneer Commissaris Gent-Centrum Belfortstraat 4 te 9000 Gent 09 266 61 04

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kraakpanden in Gent Frank De Valckeneer Commissaris Gent-Centrum Belfortstraat 4 te 9000 Gent 09 266 61 04"— Transcript van de presentatie:

1 Kraakpanden in Gent Frank De Valckeneer Commissaris Gent-Centrum Belfortstraat 4 te 9000 Gent 09 266 61 04 Frank.devalckeneer@politie.gent.be

2 Het bezetten van panden in Gent Wie zijn de krakers? 1.Krakerbeweging 2.Roma-zigeuners 3.Krakergezin of dakloze(n) 4.Sans-papiers (kerken/sporthallen/torenkraan…) 5.Tijdelijke krakers (gedurende Gentse Feesten)

3 Het bezetten van panden in Gent Kennisname door politie dat een pand gekraakt is: 1.Ambtshalve vaststelling (buurtinspecteur) 2.Door de eigenaar/buren 3.Door de kraker zelf 4.Door een vraag tot inschrijving via de bevolkingsdienst Resulteert in opstellen kraakfiche met allerhande info over het kraakpand.

4 Politieaanpak in Gent Wat doen we voor de eigenaar?  Opstellen van proces-verbaal bij vernieling of beschadiging van landelijke of stedelijke afsluitingen (art 545 en 563 Sw.) na het kraken en/of diefstal van water/elektriciteit/gas (art 461 SW) alsook bij ontruiming.  Informatieverstrekking naar rechten en plichten toe t.o.v. de krakers

5 Politieaanpak in Gent Wat doen we voor de kraker?  Eventuele inschrijving indien daartoe gevraagd wordt  Contacten leggen door buurtinspecteur  Voorafgaandelijk bezoek op ontruiming (bemiddeling om pand vrijwillig te verlaten)

6 Ontruiming van kraakpanden Uitvoeren van een rechterlijk bevel door toedoen van een gerechtsdeurwaarder. Belangrijk zijn de gelegde contacten met de krakers door de buurtinspecteur Inschatten van de capaciteit en middelen voor het leveren van bijstand/bescherming aan de gerechtsdeurwaarder Lock-onteam van de Federale politie (boobytraps)

7 Probleemgevallen Volxkeukens (volksgezondheid?) Rave-party Fuiven Café houden Fuifzaal exploiteren …

8 Straffe verhalen over politionele aanpak Betreft geen inbraak in een woning! Scenario’s die worden opgezet door politiediensten om krakers te ontzetten… Onderzoek door Comité P (Gent en Leuven als voorbeeld hoe het wel moet)

9 Strafbare feiten Drugs Huisjesmelkerij Diefstal Illegaliteit

10 De Gentse kraakbrochure http://squat.net/krakengent Infopunt: krakengent@squat.netkrakengent@squat.net


Download ppt "Kraakpanden in Gent Frank De Valckeneer Commissaris Gent-Centrum Belfortstraat 4 te 9000 Gent 09 266 61 04"

Verwante presentaties


Ads door Google