De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Menstruatie Paragraaf 4. Menstruatie Als na de ovulatie geen bevruchting van de eicel heeft plaatsgevonden wordt een deel van het baarmoederslijmvlies.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Menstruatie Paragraaf 4. Menstruatie Als na de ovulatie geen bevruchting van de eicel heeft plaatsgevonden wordt een deel van het baarmoederslijmvlies."— Transcript van de presentatie:

1 Menstruatie Paragraaf 4

2 Menstruatie Als na de ovulatie geen bevruchting van de eicel heeft plaatsgevonden wordt een deel van het baarmoederslijmvlies afgestoten. Hierbij komt ook wat bloed vrij.  Dit proces wordt menstruatie of ongesteld zijn genoemd.

3 Eisprong Een eicel verlaat de eierstok (eisprong vindt plaats). Menstruatie Als geen bevruchting heeft plaatsgevonden wordt het baarmoederslijmvlies weer gedeeltelijk afgestoten. De menstruatiecyclus begint opnieuw. De menstruatiecyclus Het baarmoederslijmvlies verdikt zich in afwachting van een bevruchtte eicel. Menstruatie Het baarmoederslijmvlies wordt gedeeltelijk afgestoten. Er vindt ook bloedverlies plaats. Menstruatiecyclus De menstruatiecyclus duurt ongeveer 28 dagen. De menstruatiecyclus begint ongeveer elke 28 dagen opnieuw.

4 Menstruatie en hygiëne Meisjes en vrouwen gebruiken meestal maandverband of tampons om resten van het baarmoederslijmvlies en bloed op te vangen. Hygiëne is belangrijk om infecties te voorkomen.

5 Maandverband Maandverband wordt tegen de opening van de vagina gedragen. Het maandverband neemt vocht op. Maandverband moet regelmatig vervangen worden om infecties door bacteriën te voorkomen.

6 Tampons Tampons worden in de vagina gedragen. De tampons nemen vocht op. Tampons moeten regelmatig vervangen worden om infecties door bacteriën te voorkomen.

7 Softcups Softcups zijn een nieuw product. De softcup is een plastic kuipje dat gedragen wordt tegen de opening van de baarmoeder. Er komt zo geen bloed in de vagina. De softcup absorbeert geen vocht. Het inbrengen en verwijderen van een softcup kan wat oefening vergen.

8 De softcup.

9 Gebruik van softcups Softcups zijn lastiger om aan te brengen en duurder in gebruik. Waarom dan toch een softcup? Kan langer blijven zitten (tot wel 12 uur). Geen bloedverlies  makkelijker om te zwemmen, naar de sauna te gaan of te vrijen.

10 Het gebruik van verschillende middelen. productmaandverbandtamponsoftcup verkrijgbaarheidoveral drogist prijsgoedkoop duur gebruikzeer eenvoudigeenvoudig vergt enige oefening


Download ppt "Menstruatie Paragraaf 4. Menstruatie Als na de ovulatie geen bevruchting van de eicel heeft plaatsgevonden wordt een deel van het baarmoederslijmvlies."

Verwante presentaties


Ads door Google