De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Heusden-Zolder De Schacht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Heusden-Zolder De Schacht."— Transcript van de presentatie:

1 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Heusden-Zolder De Schacht

2 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij situering

3 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij bpa

4 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij opmetingsplan

5 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij bestaande toestand

6 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij verkeerssituatie

7 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij organigram

8 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij 35 woningen

9 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Typologieën Mix van huur- en koopwoningen (19 koop en 16 huurwoningen) Langs de Koolmijnlaan : 4 duplexen van het type 2/4 gelegen op de eerste en tweede verdieping (huur) 4 duplexen van het type 3/5 gelegen op het gelijkvloers en de eerste verdieping (huur) 8 open garages met tuinhek, voorzien van plat dak voor opstelling van zonnepanelen. Langs de Koeltorenstraat : 4 woningen type 2/4 op het gelijkvloers (huur) 4 woningen type 4/6 op de eerste verdieping (koop) 4 woningen type 3/4 op de tweede verdieping (huur) Langs de nieuw aan te leggen binnenstraat evenwijdig met de noordelijke perceelsgrens : 5 woningen type 4/6 op het gelijkvloers (koop) 5 woningen type 4/6 op de eerste verdieping (koop) 5 woningen type 3/4 op de tweede verdieping (koop) 23 open carports voor deze 15 woningen en voor de 8 woningen langs de Koeltorenstraat. De hoek tussen de Koolmijnlaan en de Koeltorenstraat wordt gesloten met het technisch lokaal dat de gemeenschappelijke technische voorzieningen herbergt.

10 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Duurzame principes: Thermische isolatie Het verwarmd volume dient zoveel mogelijk afgeschermd, in die zin dat gemeenschappelijke trapenhallen, garages en fietsenbergingen buiten het verwarmd volume worden gehouden. Volgende cijfers worden gehanteerd: wanden en vloeren geïsoleerd met minerale wol, isolatiedikte 10 cm; daken geïsoleerd met minerale wol, isolatiedikte 14 cm; daken geïsoleerd met polyurethaan (dakterrassen), isolatiedikte 10 cm; vloeren geïsoleerd met polystyreen: isolatiedikte 5 cm. Ramen en deuren zijn voorzien in (gekleurd) PVC, met betere isolerende eigenschappen dan standaard: U-waarde 1.2 W/m²K ten opzichte van 1.6 W/m²K voor klassieke profielen en voorzien van 'standaard' beglazing met U- waarde 1.1 W/m²K. Resultaat: 27 woningen hebben een K-peil beter of gelijk aan 25; voor 4 woningen is het K-peil gelegen tussen 25 en 30; voor 2 woningen is het K-peil groter dan K30, namelijk K31 respectievelijk K32.

11 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Verwarmingsinstallatie 1 centrale stookplaats: een warmtekrachtkoppeling (WKK) door middel van gasaangedreven motor met alternator: warmte wordt benut in de cv-installatie elektriciteit wordt benut voor eigen gebruik waarbij overschot terug op het openbaar net geïnjecteerd wordt. installatie in woning : gemotoriseerd zoneventiel met energiemeting met inbegrip van registratie koud- en warmwaterverbruik drinkwater eenvoudige kamerthermostaat in de living overgedimensioneerde radiatoren met manuele kraan in de living en thermostatische kraan in de overige ruimten. Ventilatie-installatie Elke woning wordt uitgerust met een woonhuisventilatiesysteem met warmterecuperatie, type D

12 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Sanitaire installatie Er is 1 aansluiting op het drinkwaternet en afstandsleidingen naar de woningen. Volgende waternetten worden voorzien : koud drinkwater; warm sanitair water, met retourleiding; regenwater. De productie van sanitair warm water gebeurt door middel van zonnepanelen in combinatie met een nageschakelde condenserende gasboiler en staat volledig los van de verwarmingsinstallatie. De panelen zijn geplaatst op het dak van de garage van de woningen van de Koolmijnstraat, oriëntatie zuid, helling 30°, schaduwvorming onderling te vermijden. Het regenwater wordt centraal gebufferd en door middel van de hydrofoorgroep verdeeld naar de woningen voor de spoeling van de toiletten. Bij gebrek aan regenwater schakelt de installatie automatisch over naar leidingwater. Elektrische installatie en aanverwante Elke woning wordt voorzien van een eigen aansluiting op het elektriciteitsdistributienet, telefoonnet en kabeldistributie. De living en 1 slaapkamer worden voorzien van kabeldistributie in combinatie met UTP-kabel voor telefonie

13 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Sfeerbeelden

14 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij

15 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij

16 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij

17 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij

18 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Sfeerbeeld plein

19 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Sfeerbeeld plein

20 Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Sfeerbeeld plein


Download ppt "Vooruitzien c.v.b.a Sociale huisvestingsmaatschappij Heusden-Zolder De Schacht."

Verwante presentaties


Ads door Google