De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Infra Services halveert aantal incidenten met kabelselectie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Infra Services halveert aantal incidenten met kabelselectie"— Transcript van de presentatie:

1 Infra Services halveert aantal incidenten met kabelselectie
Veiligheid Gezondheid Welzijn Milieu Datum: 12 juni 2012 Kenmerk: 12PHSE

2 Vermindering kabelincidenten
De afgelopen jaren liep het aantal incidenten op. Daarom heeft IS het onderwerp kabelselectie de afgelopen tijd hoge prioriteit gegeven. Onderspanningstaande 10kV-kabel aangezien voor LS

3 Vermindering kabelincidenten
Om op een veilige manier spanningsloos te werken of aan de juiste spanningsvoerende LS-kabel is het van groot belang dat de juiste kabel wordt geselecteerd.

4 Vermindering kabelincidenten
Niet alleen met kabelselectieapparatuur, ook het juist toepassen van het afloopschema is van groot belang. Betreft het een destructieve storingsmeting ? Ja De nodige werkzaamheden aan de LS - kabel uitvoeren . conform de betreffende VWI Nee Volgende stappen door of in opdracht van de WV Door minimaal VPa uit te voeren Door min. AVP AgVP uit te voeren Contact met WV opnemen Kabel selecteren m.b.v. kabelselectieapparaat bij voorkeur in spanningsloze toestand, door minimaal VPs , Is er een 100 % betrouwbare selectie tot stand gekomen ? De meest waarschijnlijke LS kabel veiligheidsknippen (min.AVP) Start Contact met WV opnemen Is er een aktueel tek. pakket aanwezig ? Betreft het een kunststof LS kabel ? Ligt de kabel volgens tekening op de juiste plek? Klopt de mantelopdruk ? Verschillen evt naastliggende LS-kabels van de vermeende kabel een MS / HS kabel in betrokken kabeltrace deel Is vermeende LS kabel via mantelkleur of aftakmof eenduidig vast te stellen ? Is tijdens de storingsmeting de kabel eenduidig bepaald ? Was de geknipte kabel de juiste ? Is er alsnog een aktueel tekeningenpakket samen te stellen ? Is uit het tek pakket de LS kabel te bepalen ? Alsnog tek pakket samenstellen Is de LS GPLK kabel eenduidig vast te stellen via een LS aftakmof ( niet in 3- 3 kV gebieden ) of door het volgen van de kabel tot de eindsl in station kast of aansluitkast ? Ga verder bij X Ga verder bij X X Volgende stappen door of in opdracht van de WV van het Energiebedrijf (zie hiervoor ook onder 8. opmerkingen)

5 Vermindering kabelincidenten Wat hebben we gedaan?
Enkele voorbeelden: Regio West-Brabant organiseerde binnen de regio een workshop 'Kabelselectie‘ voor zowel Enexis als aannemers. Het management van de regio Limburg heeft betrokkenen aangesproken op hun verantwoordelijkheden, een sanctiebeleid afgekondigd bij het niet volgen van de kabelselectieprocedure, een posteractie gehouden en meerdere malen toolboxen behandeld. Regio Friesland heeft een workshop Kabelselectie gehouden voor alle werkverantwoordelijken. Regio Overijssel heeft naar aanleiding van een incident een reconstructiefilmpje gemaakt. Op die manier deelden zij hun ervaring met anderen, zodat dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

6 Vermindering kabelincidenten Wat is het resultaat?
Kabelselectie: incidenten, ernstige incidenten en ongevallen 2007 2008 2009 2010 2011 Q1 2012 Enexis 9 18 16 23 11 2 Aannemers 1 4 Elk incident is er een teveel, maar op bovenstaande resultaten mogen we zonder meer trots zijn.


Download ppt "Infra Services halveert aantal incidenten met kabelselectie"

Verwante presentaties


Ads door Google