De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het."— Transcript van de presentatie:

1 Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het leven van Saul gespaard. Toen zei Saul: “Jij, David,staat meer in je recht dan ik, want jij hebt kwaad met goed vergolden”.

2

3 Als gezalfde koning neemt David niet het recht in eigen handen. Hij vergeldt geen kwaad met kwaad.

4 Het stukje afgesne- den slip van de konings- mantel van Saul is het teken dat Sauls macht gebroken is en dat David zijn koning- schap waardig is.

5 David weet dat het “nieuwe leven” komt, hij neemt het recht niet in eigen handen. David wacht; dat is het koning- schap naar Gods hart.

6 De distels zijn de verwijzing naar de verleiding om menselijk gezien kwaad met kwaad te vergelden.

7


Download ppt "Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het."

Verwante presentaties


Ads door Google