De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een simulatie van een Zitting. Jullie opdracht in 6 etappes 1.Doornemen van een advies 2.Een Groep uitkiezen (1 student per groep); wijzigingsvoorstellen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een simulatie van een Zitting. Jullie opdracht in 6 etappes 1.Doornemen van een advies 2.Een Groep uitkiezen (1 student per groep); wijzigingsvoorstellen."— Transcript van de presentatie:

1 Een simulatie van een Zitting

2 Jullie opdracht in 6 etappes 1.Doornemen van een advies 2.Een Groep uitkiezen (1 student per groep); wijzigingsvoorstellen formuleren en opsturen 3.Voorbereiding op de groepsvergadering en op de Zitting 4.« Lid » worden van het EESC 5.Brussel: bijeenkomst per groep 6.Brussel: bespreking en stemming in Zitting

3 1. Doornemen van het advies « Jeugd in beweging »

4 Hoe ziet een advies eruit? Inhoud van het advies 1 e paragraaf: inleiding Samenvatting Context Algemene opmerkingen Conclusies en aanbevelingen

5 2. Een groep kiezen, wijzigingsvoorstellen formuleren en opsturen Elke student kiest een groep: Groep I, Groep II, Groep III Minimum 1, maximum 3 wijzigingsvoorstellen (in een taal van je keuze) Uiterste datum voor inzending en de indeling van de groepen: 31 maart 2011 E-mail: youreurope@eesc.europa.eu

6 Hoe stel je een wijzigingsvoorstel op? Mogelijke methoden Schrappen Vervangen Overal in de tekst schrappen en vervangen Een paragraaf schrappen Een woord vervangen Nieuwe paragraaf toevoegen + Onderbouwen in een korte « motivering »

7 Schrappen Oorspronkelijke tekst: 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren. Schrappen 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren.

8 Vervangen Oorspronkelijke tekst: 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren. Vervangen 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 20% 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren.

9 Schrappen en overal in de tekst vervangen Oorspronkelijke tekst: 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren. Schrappen en overal in de teskt vervan 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren.

10 Een paragraaf schrappen Oorspronkelijke tekst: 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren. Een paragraaf schrappen 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren.

11 Een woord vervangen Oorspronkelijke tekst: 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren. Een woord vervangen 1.3 De EU zou een ambitieuze concrete tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren.

12 Een nieuwe paragraaf toevoegen Oorspronkelijke tekst: 1.3 De EU zou een ambitieuze tussentijdse doelstelling, nl. vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG) in 2020 met 30% t.o.v. het niveau in 1990, moeten nastreven, vooropgesteld dat andere ontwikkelde landen en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden vergelijkbare reductie-inspanningen leveren. Een nieuwe paragraaf toevoegen 1.3 bis Het Comité pleit ervoor dat alle Europese burgers worden ingelicht over de doelstellingen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en dat er een grootschalige voorlichtingscampagne wordt gelanceerd, met name in openbare ruimtes en in het openbaar vervoer.

13 3. Voorbereiding op de Groeps- vergadering en op de Zitting Het EESC stuurt jullie een document toe met alle ingediende wijzigingsvoorstellen Dit document nemen jullie door alvorens naar Brussel te komen, zodat er tijdens de Groepsvergadering en tijdens de Zitting over kan worden gediscussieerd.

14 4. « Lid » worden van het EESC 3 leerlingen worden « leden » van het EESC en vertegenwoordigen hun klas in Brussel Elke leerling vertegenwoordigt de door hem/haar uitgekozen Groep van het EESC: Groep I, II of III

15 5. Brussel: groepsvergadering Elke Groep zoekt naar consensus over 5 wijzigingsvoorstellen die tijdens de Zitting moeten worden voorgelegd

16 6. Brussel: de Zitting Debat en stemming over het advies teneinde het algemene belang van de burgers zo goed mogelijk te vertegenwoordigen

17 De beurt is aan jullie!


Download ppt "Een simulatie van een Zitting. Jullie opdracht in 6 etappes 1.Doornemen van een advies 2.Een Groep uitkiezen (1 student per groep); wijzigingsvoorstellen."

Verwante presentaties


Ads door Google