De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Engelse voetbalbond heeft besloten de competitie voor jeugdvoetballertjes onder de 8 jaar af te schafffen. Actieplan tegen agressie in sport DEN HAAG.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Engelse voetbalbond heeft besloten de competitie voor jeugdvoetballertjes onder de 8 jaar af te schafffen. Actieplan tegen agressie in sport DEN HAAG."— Transcript van de presentatie:

1 De Engelse voetbalbond heeft besloten de competitie voor jeugdvoetballertjes onder de 8 jaar af te schafffen. Actieplan tegen agressie in sport DEN HAAG - Minister Edith Schippers (Sport) gaat een actieplan opstellen om agressie in de sport aan te pakken. Campagne tegen geschreeuw langs zijlijn Negen op de tien ouders stoort zich in meer of mindere mate aan het geschreeuw van andere papa’s en mama’s langs langs de zijlijn van het sportveld. Geef kinderen hun spel terug (2007) Heibel langs de lijn 13-12-2010© Coach 2-0

2 Wat is de winst “Heibel langs de kantlijn” zorgt ervoor dat: Het coachen en trainen effectiever is Alle ouders bij het spel en de spelopvatting betrokken zijn Gedrag een andere betekenis krijgt Mensen bewust worden van eigen kracht of geweld Maar vooral: Het zorgt voor plezier bij voetbal!!

3 Elftal (F,E,D) Coach Ouder(s) Gezin Gezin van herkomst Complexiteit van relaties

4 Verandering (gedragscode) door met hulp omgeving te veranderen Andere context: familie “ Een elftal zien als een gezin met een vader en/of moeder met heel veel dominante ooms en tantes ” Andere context: eigen droom Sport is een manier om ambities in vervulling te laten gaan. Andere context: onvermogen Sport is een uitlaatklep voor mensen die in de maatschappij er niet bij horen. Andere context: Opvoeden Kinderen die niet luisteren of niet gehoorzamen? Het ontrafelen van relaties d.m.v. “ de vier hoekpunten”

5 Coach 2.0 Workshops “Heibel langs de kantlijn” Opvattingen PatronenPosities Regels Het ontrafelen van relaties d.m.v. “ de vier hoekpunten”

6 Workshop: “Heibel langs de kantlijn” Duur: 2 avonden Deelnemers: Staf pupillen (max 15 personen) Locatie: kantine sportvereniging Inhoud: - Welke soorten relaties zijn er? - Kies ik voor mezelf of voor een ander? - Alle mensen deugen - Bevorderen van agressiviteit - Competent coachen Kosten: € 950 (excl reis en verblijfkosten)


Download ppt "De Engelse voetbalbond heeft besloten de competitie voor jeugdvoetballertjes onder de 8 jaar af te schafffen. Actieplan tegen agressie in sport DEN HAAG."

Verwante presentaties


Ads door Google