De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees."— Transcript van de presentatie:

1 Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid De tool is gebaseerd op een adviesproduct van Between-us

2 duurzaamheidstrategie Wat zijn de belangrijkste onderwerpen voor u?

3 Neem hier de onderwerpen op die u tot nu toe verzameld heeft. Uit navraag bij uw klanten, mensen in uw eigen bedrijf en bijvoorbeeld het bestuderen van informatie van banken of banken kan de volgende lijst naar voren komen Afval beleid Wetgeving omtrent venstertijden Veiligheid in de omgeving van het bedrijf Energie verbruik vanuit uw organisatie Klanten eisen bij tenders C02 emissie…. 1. Formuleer de lijst van onderwerpen

4 Ga met het projectteam de gegevens ranken. Dit kan op diverse manieren. 1.Door discussie 2.Door iedereen vooraf te vragen om ze te ranken en daarna te discussiëren 3.Et cetera. Rank ze op de volgende onderwerpen: A.Wat is voor uw bedrijf belangrijk B.Wat is voor uw omgeving/de maatschappij belangrijk C.Selecteer de onderwerpen die het op beiden het hoogste scoren en waar u mee aan de slag wilt De grafiek op de volgende pagina laat zien hoe de ranking eruit kan zien van het voorbeeld 2. Rank de onderwerpen

5 laag Hoog Belang voor uw organisatie Veiligheid bedrijf en omgeving CO² Energie verbruik Wetgeving venstertijd Wetgeving venstertijd Afval Tendering a) Wat is belangrijk voor uw bedrijf?

6 2. Rank de onderwerpen Hoog Laag laag Hoog Belang voor uw organisatie Belang maatschappij Veiligheid bedrijf en omgeving CO² Energie verbruik Wetgeving venstertijd Wetgeving venstertijd Afval Tendering b) Wat is belangrijk voor de maatschappij?

7 2. Rank de onderwerpen Hoog Laag laag Hoog Belang voor uw organisatie Belang maatschappij Veiligheid bedrijf en omgeving CO² Energie verbruik Wetgeving venstertijd Wetgeving venstertijd Afval Tendering c) Keuze: waarmee wilt u aan de slag?

8 In de vorige slide is te zien welke drie onderwerpen het belangrijkst zijn voor dit voorbeeld bedrijf. Deze onderwerpen vormen de centrale thema’s voor de duurzaamheidsstrategie. Hoe dit werkt komt later aan bod in het stappenplan. Tips: Gebruik deze slides als basis voor uw eigen “rankings proces” 3. Selecteer de belangrijkste


Download ppt "Deze tool maakt onderdeel uit van het project Kompas Duurzaam Goederenvervoer. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees."

Verwante presentaties


Ads door Google