De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kom tevoorschijn!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kom tevoorschijn!."— Transcript van de presentatie:

1 Kom tevoorschijn!

2 Adam waar ben je?! Adam heeft er een potje van gemaakt, dat weet hij zodra hij van de vrucht gegeten heeft en hij en Eva verstoppen zich voor God. God weet wat er aan de hand is, toch vraagt Hij, Adam waar ben je? Het zijn maar een paar zinnen, maar zulke essentiele zinnen. Het is vrij makkelijk om je dit plaatje voor te stellen, je leest het in elke kinderbijbel met plaatjes erbij. Op wat voor manier / in welke bui was God toen Hij deze vraag stelde? Boos? Neutraal? Wanhopig? Als ik erover vroeger over nadacht dan zag ik altijd God als een soort alleswetende en neutrale persoonlijkheid die vraagt Adam waar ben je?

3 Adam waar ben je?! Ik wil je beschermen!
Maar stel je de kant van God eens voor. Je hebt net de schepping gemaakt en het was zeer geslaagd, vooral de mens, de man en de vrouw, het was zeer mooi. De mens laat je de aarde beheren. Dan heeft hij gedaan wat je niet wilde, het allerdomste wat je kan bedenken. Hij heeft van de boom gegeten van de kennis van goed en kwaad. Het enigste wat je je nog kan bedenken is er zo snel mogelijk voor zorgen dat hij niet eet van de boom van eeuwig leven! Anders leeft hij voor eeuwig in deze staat. Daar wil je hem voor beschermen!!! Adam waar ben je, ik moet je vinden om je te beschermen!!!!

4 Adam waar ben je ik mis je?!
Dat is een kant. De andere is dat er relatie was, ze wandelden elke dag samen. We weten niet hoe lang dat is geweest. Vroeger dacht ik altijd aan maandag in de eerst week, dat hoeft natuurlijk niet, misschien zijn er eerst wel jaren voorbij gegaan. Maar nu is er verwijdering gekomen in de relatie, Adam heeft afstand genomen, er is een kloof ontstaan. God houdt van Adam, hij was zeer goed geslaagd toen God hem maakte. Nu is er verwijdering, Adam waar ben je gebleven ik mis je!

5 Adam waar ben je?! Laten we dit samen oplossen!!!
Dan is er nog de kant dat God je wil en kan helpen. Hij wil naast je staan in jou situatie, Adam waar ben je, kunnen we dit samen oplossen? Want dat is wat God doet! Ja Adam moet uit de hof van Ede (wat een verschrikking zal dat voor hem geweest zijn de rest van zijn leven). Omdat God niet wil dat hij voor eeuwig in deze staat blijft…. Dan slacht hij een dier, neemt de huid en bedekt Adam met die huid, hij bekleed hem met genade bescherming.

6 Nu jou naam! ……. Waar ben je??!
Vul je eigen naam eens in. Waar ben jij? Heb je een verkeerde keuze gemaakt? Ben je ergens in beland wat je achteraf gezien niet wilde?Waar ben je in verzeild geraakt? Verstop jij je? Hoe verstop je je? Drukte? Gewoon afwezig zijn voor God? Wil je tevoorschijn komen? Hij wil je beschermen, samen met jou in deze situatie zijn en je helpen!

7 De bron van deze vraag is Liefde
Deze vraag is een uitnodiging. De bron is liefde. Geen afwijzing. Vroeger las ik er afwijzing als straf in voor een fout. De bron is Liefde. Hij houdt zo oneindig veel van jou, Hij wil je beschermen, er zijn en je helpen waar je ook in bent verzeild geraakt! Hooglied 2: 8-14

8 Hoor mijn lief! Kijk hij komt, springend over de bergen, dansend over de heuvels, Als een gazelle is mijn lief, als het jong van een hert. Kijk hij staat al bij de muur. Hij blikt door het venster, tuurt door de spijlen Mijn lief roep mij toe: Sta op vriendin! Mooi meisje kom! Kijk! De winter is voorij, voorbij zijn de regens, weggegaan. De bloemen zijn verschenen op het veld, nu breekt de zangtijd aan, het koeren van de duif klinkt op het land. De vijgenboom is al vol vruchten, de wijnstok rankt en geurt. Sta op vriendin, Mooi meisje, kom! Mijn duif in de rotskloof, verscholen in de bergwand, laat mij je gezicht zien, laat mij luisteren naar je stem, want je stem is zo lieflijk, je gezicht zo bekoorlijk.


Download ppt "Kom tevoorschijn!."

Verwante presentaties


Ads door Google