De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra."— Transcript van de presentatie:

1 Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra

2 Projecten en structuur 1.De zon in een project: de motivatie van de projectwerkers 2.Het effect van structuur 3.Het wankele evenwicht van complex projectmanagement 4.Nuttig of waardig projectmanagement 5.Therapie voor projectverslaving

3 Waarom werken mensen in projecten? om plezier in hun werk te hebben om resultaten te bereiken om in groepen te kunnen werken om leiding te geven aan een team om te denken, analyseren en doen om onder tijdsdruk te presteren om... (waarom werkt u in een project?)

4 Zeg projecten, zeg... projectopdracht, structuur, tijdplanning, formats, budgetplanning, faseringen, (risico-)analyses, zekerheid, project- hierarchie, resultaatgerichtheid, vergaderplan, rapporten, consolideren, haalbaarheidsonderzoek, procedures, verantwoording, businesscase, control, stakeholdersanalyse, afbakenen, certifi- cering, stuurgroepbespreking, complex, methoden, technieken, beheersen.

5 Wat doet structuur in projecten? + biedt houvast + geeft duidelijkheid + focust -geeft schijnzekerheid -en schijn’grip’ op een project -beperkt creativiteit en vrijheid -laat talenten onbenut -richt energie op het volgen ervan

6 Van complex naar complexiteit Projecten: Het wankele evenwicht van een complexe werkelijkheid Het ‘butterfly effect’: kleine veranderingen in de context hebben grote gevolgen voor die stabiliteit Creëer creativiteit, innovatie en “out of the box thinking” Biedt de chaostheorie uitkomst in projectmanagement?

7 Nuttig of waardig projectmanagement Concreet omschreven eindresultaat bij start Contract Juridisch verantwoordelijk Complex Moeten van... Financieel economisch Bazig Nuttigheid van de mens In de hand vasthouden Verwachtingen over het realiseren van een visie Contact Persoonlijk verantwoordelijk Complexiteit Willen voor... Sociaal economisch Betrokken Waardigheid van de mens Op de hand leggen

8 Projectmanagement: een glijdende schaal Financieel ec. projectmgt: -Zeer concreet eindresultaat -Keiharde deadline (geld is zelden zo hard) Vb.: Een rijklare gouden koets op prinsjesdag Sociaal ec. projectmgt: -Projectdoel is termen van verwachtingen -Ongeveer binnen tijd en budget blijven Vb.: Heel veel projecten van u! +++ STRUCTUUR in PROJECTMANAGEMENT - - -

9 Therapie voor projectverslaving 1.Bepaal het minimale structuurniveau 2.Negeer alle hulpmiddelen die geen hulp maar extra (beheers-)last bieden 3.Manage uw project op basis van de talenten van de projectwerkers 4.Spreek met uw opdrachtgever over zijn visie en het project als middel daarbij 5.Blijf trouw aan uw drijfveren!

10 Een project waar de zon altijd schijnt is een project waarin iedereen kan doen waar hij of zij goed in is waar mensen aan meewerken omdat ze dat wìllen waarvan de projectmanager begrijpt dat structuur volgend is waar niets ‘moet’ behalve dat wat bijdraagt aan het project.

11 Nicoline Mulder Fokke Wijnstra www.mulderprojectmanagement.nl www.finext.nl Dank voor uw betrokkenheid. Succes met uw project!


Download ppt "Een project waar de zon altijd schijnt Nicoline Mulder & Fokke Wijnstra."

Verwante presentaties


Ads door Google