De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cursus spel leiden jongste jeugd

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cursus spel leiden jongste jeugd"— Transcript van de presentatie:

1 Cursus spel leiden jongste jeugd
Robbert Dorland

2 Wat is de bedoeling? Jij zorgt ervoor dat de teams plezier hebben in het spelen Jij zorgt ervoor dat de teams veilig kunnen spelen De teams steken wat op van jouw aanwijzingen Jij gaat met een plezierig gevoel het veld af!

3 Hoe ga je dit doen? Je zorgt ervoor dat je de regels goed kent
Je bereid je voor Je laat zien en horen dat JIJ er staat. Actief en geconcentreerd! Je bent duidelijk: Hard genoeg fluiten Duidelijk laten zien wat je bedoelt Eventueel uitleggen wat er niet goed ging en hoe het anders moet Niet in discussie gaan met spelers/coaches tijdens de wedstrijd

4 Voorbereiding Op tijd aanwezig zijn (10 min. voor de wedstrijd)
Fluit bij je Tijd bij je (liefst horloge) Jezelf voorstellen aan de coaches Checken of het veld goed is uitgezet Afwijkende kleur shirt / jas aan

5 3-tal hockey F-teams en Benjaminis 2 x 1/8 veld
4 doeltjes (ieder team 2!) 3 spelers en geen keeper 2 x 15 minuten 5 meter lijn 1 scheids per 1/8

6 Veld voor 3-tal hockey (1)

7 Veld voor 3-tal hockey (2)

8 6-tal hockey E-teams 1/4 veld 2 doeltjes 5 spelers en een keeper
10-m lijn 2 x 25 minuten 2 scheidsen per 1/4

9 Veld voor 6-tal hockey (1)
. speelrichting 10m

10 Veld voor 6-tal hockey (2)

11 Wanneer moet je fluiten…
Bij een doelpunt Bij een overtreding Bij het begin en einde van beide helften. Bij een strafbal (6-tallen)

12 Doelpunt Wanneer is er een doelpunt gescoord?
De bal helemaal in het goal ligt De bal binnen het 5 of 10 meter gebied is aangeraakt (door een aanvaller of een verdediger) Je niet al voor een overtreding hebt gefloten

13 Beginslag Wordt genomen aan het begin van beide helften en na een doelpunt In het midden van het veld Alle spelers op eigen helft Zelfde regels als voor een vrije slag

14 Welke overtredingen zijn er?
Met de bolle kant van de stick spelen Shoot maken (met de voet spelen) Gevaarlijk spel Zwaaien met de stick Hakken op de stick Hoge bal Duwen, schoppen, …

15 Vrije bal na een overtreding
Bal moet genomen worden op de plaats van overtreding Bal moet stil liggen Bal moet laag gespeeld worden Minimaal 3/5 meter afstand door tegenpartij Mag binnen 3/5 meter van het doelgebied nooit rechtstreeks het doelgebied ingespeeld worden dus de bal moet dan eerst 3/5 meter hebben afgelegd of eerst door een andere speler dan de nemer zijn aangeraakt voordat hij het doelgebied in gaat.

16 Vrije bal … Overtreding door een aanvaller binnen het doelgebied:
De verdedigende partij krijgt een vrije slag. De bal moet op de 5/10 meterlijn worden gelegd recht tegenover de plaats waar de overtreding heeft plaats gevonden. Afstand alleen tegenpartij 3/5 meter.

17 Vrije bal … Overtreding door een verdediger in het doelgebied of binnen 3/5 meter van het doelgebied: De aanvallende partij krijgt een vrije slag. De vrije slag moet zo dicht mogelijk bij de plek van de overtreding worden genomen, doch op minimaal 3/5 meter van het doelgebied. Afstand beide partijen 3/5 meter.

18 Bal over de achterlijn, Aanvaller
De bal gaat over de achterlijn en de aanvaller raakt de bal als laatste aan: Uitslaan door verdediger op 5/10 m lijn recht tegenover de plaats waar de bal over de achterlijn ging. Andere team 3/5 m afstand.

19 Bal over de achterlijn (2)
De bal gaat over de achterlijn en de verdediger raakt de bal als laatste aan: Lange corner voor andere (aanvallende) team: bal op de zijlijn 3/5 m van achterlijn, iedereen minimaal 3/5 m afstand. Er mag alleen gescoord worden als de bal buiten het doelgebied (over 5/10 meter-lijn) is geweest.

20 Bal over de zijlijn Vrije slag op de zijlijn daar waar de bal over de zijlijn ging door het team dat de bal niet het laatst aanraakte. de tegenstanders moeten minimaal 3/5m afstand van de bal nemen. Inslaan binnen doelgebied door aanvaller: Beide partijen moeten 3 /5 meter afstand houden Bal mag niet rechtstreeks naar het goal gespeeld worden. Er mag alleen gescoord worden als de bal buiten het doelgebied is geweest.

21 Strafbal: Wanneer? Alleen bij 6-tal teams (dus een kwart veld)
Bij een opzettelijke overtreding in het doelgebied door een verdediger Een niet-opzettelijke overtreding waardoor doelpunt wordt voorkomen.

22 Strafbal: waar en hoe? Op 6,4 m afstand van midden van het doel
Mag niet hoger worden gespeeld dan 46 cm Na jouw fluitsignaal Alleen pushen

23 Self-pass Bij beginslag, vrije slag, inslaan, uitslaan en lange corner mag de nemer de bal zelf spelen zonder dat hij de bal naar een medespeler moet spelen. De speler mag daarna gelijk gaan lopen met de bal. De self-pass mag, maar moet niet

24 Signalen

25 Tijd starten

26 Tijd stilzetten

27 Inslag

28 Uitslaan

29 Lange corner

30 Doelpunt

31 Vrije slag

32 Strafbal

33 Shoot

34 Hoge bal

35 Bolle kant

36 Stick slaan (hakken)

37 Tot slot…. JE KUNT HET !! Sta in het veld alsof je er hoort…
Niemand doet jou wat want je kent je regels.. Dat toon je ook want je fluit hard en laat duidelijk zien wat je wilt… (ook al twijfel je..!) Blijf er de hele wedstrijd met je hoofd bij Loop actief mee met het spel…zorg dat je overzicht hebt JE KUNT HET !!


Download ppt "Cursus spel leiden jongste jeugd"

Verwante presentaties


Ads door Google