De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Boek: Vervoer Hoofdstuk 3: Verzekeren tegen risico.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Boek: Vervoer Hoofdstuk 3: Verzekeren tegen risico."— Transcript van de presentatie:

1 Boek: Vervoer Hoofdstuk 3: Verzekeren tegen risico

2 … Waarom verzekeren? - risicospreiding, je verzekert je voor het geval dat. - De kans dat iets gebeurt 2 factoren die de hoogte van de premie bepalen: - Omvang van de schade (hoeveel de schade gaat kosten)

3 ... Premie berekenen: Kans op schade x omvang van de schade Aantal verzekerden óf Uit te keren bedrag Aantal verzekerden

4 ... Premie berekenen: De kans dat je huis afbrandt in Zwijndrecht is 0,1%. De gemiddelde huizenprijs is € Er zijn brandverzekeringen afgesloten.  Bereken de minimale premie. 0,001 x 4.000= 4 huizen die afbranden per jaar 4 x € = € uit te keren bedrag € = € 190,- premie per jaar.

5 … Premie berekenen: € 190,- premie is de minimale premie.  Leg uit… De verzekeringsmaatschappij zal in de premie ook;  bedrijfskosten - loonkosten - reclamekosten - afschrijvingen - administratiekosten enz  stukje winst doorberekenen.

6 … Slechte risico’s bij verzekeringen Mensen die het meeste kans hebben gebruik te moeten maken van de verzekering. - huizen met rieten daken bij een brandverzekering - oudere mensen bij zorgverzekeraars

7

8 WA verzekering is wettelijk verplicht voor eigenaars van een motorvoertuig!!! Degene die schade veroorzaakt, is aansprakelijk voor de schade!!!

9 De hoogte van de premie is afhankelijk van: - de kans op schade * Het aantal jaren dat de verzekerde schadevrij rijdt * De leeftijd van de verzekerde * Streek waar de verzekerde woont - de waarde van het voertuig (bij een cascoverzekering)

10

11 Inboedelverzekering  Verzekering tegen schade aan de duurzame spullen in een woning of gebouw door inbraak of brand. Schade aan meubels, pannen, kasten, kleding enz. Premie inboedelverzekering: - Promillage ‰ van het verzekerde bedrag - Afhankelijk van de schade - Verhoogd met assurantiebelasting  Belasting die de verzekerde tegelijk met de verzekeringspremie betaalt.


Download ppt "Boek: Vervoer Hoofdstuk 3: Verzekeren tegen risico."

Verwante presentaties


Ads door Google