De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vader, wie bent u? Vader straft

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vader, wie bent u? Vader straft"— Transcript van de presentatie:

1 Vader, wie bent u? Vader straft

2 Waarom God ons schiep. Dr. Tim Keller (Redeemer Church New York)
God heeft ons niet geschapen omdat Hij ons nodig heeft om te worden geëerd. Hij werd al geëerd. Jezus zegt (Joh. 17: 24) dat God ons schiep omdat Hij die geweldige liefde met ons wil delen. Hij wil ons in staat stellen Zijn heerlijkheid, liefde en blijdschap te weerspiegelen.

3 Vader, wie bent u? Vader straft
Vraag 26: Wat gelooft u, wanneer u zegt: Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en de aarde? Antwoord: Dat de eeuwige Vader van onze Here Jezus Christus, die hemel en aarde, met al wat erin is, uit niets geschapen heeft1 en ze nog door zijn eeuwige raad en voorzienigheid in stand houdt en regeert2, om zijn Zoon Jezus Christus mijn God en mijn Vader is3. Daarom vertrouw ik zo op Hem, dat ik er niet aan twijfel, of Hij zal mij voorzien van alles wat ik voor lichaam en ziel nodig heb4, en ook elk kwaad, dat Hij mij in dit moeitevol leven toedeelt, voor mij doen meewerken ten goede5. Want Hij kan dit doen als een almachtig God6 en wil het ook doen als een trouw Vader7.

4 Vader, wie bent u? Vader straft
Wet: Ouders mogen hun kinderen niet slaan. Hoe kan God dan straffen?

5 Straf terecht? Holleeder: schuldig aan afpersing/liquidatie
Pedofiel Thailand: Schuldig Misbruik minderjarigen De 18-jarige vrouw uit Valkenswaard die op 1 juli ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval op de Tienendreef in haar woonplaats is zaterdagochtend in een ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde toen zij met haar snorfiets overstak en werd aangereden door een onder invloed van alcohol verkerende 29-jarige automobilist.

6 Schuldig, dan ook straf

7 Schuld en straf Geweld op school Taakstraffen

8 Les 2: Vader wie bent U? Vader straft
DutchPeanut Credible-junkie/lunatic  Door DutchPeanut op zaterdag :40:14     Ja, een keer dat ik had lopen te vloeken en tieren tegen mijn pa en ma en mijn pa zegt dan met een blij gezicht : God zegen je. En toen bleef ik boos, struikelde ik en viel letterlijk plat op mijn bek _____ In nomine patris, et filii...et spiritus sancti

9 Voorbeelden van straffen van God
Sodom en Gomorra Farao verdrinkt in Rode Zee

10 Plagen van Egypte De plagen van Egypte Water in bloed Kikkers Muggen
Horzels Veepest Builenpest Hagel Sprinkhanen Dikke duisternis De eerst geborenen zullen sterven

11 God is heilig en rechtvaardig
Donald Carson: “Bijna alle mensen die in God geloven, zien Hem als een liefhebbende Persoon. Maar dat is nu precies wat deze leer zo lastig maakt. Het enige aspect van Gods karakter waar de wereld nog wel in wil geloven, is zijn liefde. Gods heiligheid, Gods soevereiniteit, Gods toorn worden vaak afgewezen. Zo kan God niet zijn, want Hij is toch liefde? Maar Hij is die Hij is, en niet wat wij graag van Hem maken. God is liefde. Maar je kunt niet zeggen: God is lief. Gods liefde is heel wat anders dan wat wij ervan gemaakt hebben in de populaire cultuur van de eenentwintigste eeuw.”

12 Is dit God? Kwaad op God Vijfenzestig tieners schrijven tijdens de godsdienstles een brief aan God. Toen ik deze brieven toevallig las, schrok ik van het godsbeeld van deze jongeren. Naast hun twijfels en kritiek, uiten zij sterk hun ergernis omdat God in hun ogen niets doet aan het kwaad in de wereld. Rondom mij merk ik dat ook veel volwassenen met dezelfde vragen kampen.

13 God en het kwaad Gods roeping en Gods hart
'Want ik wist, dat Gij een genadig en barmhartig God zijt, lankmoedig, groot van goedertierenheid en berouw hebbende over het kwaad' – Jona 4:2 Jona is het meest bekend van de kleine profeten. Dit komt wellicht door die wonderlijke gebeurtenis met de vis. Er zijn zelfs kinderliedjes over geschreven. Maar de kern van de boodschap van het boek Jona is niet de grootte van die vis, maar de grootheid van Gods roeping en het kleine van Jona’s hart.

14 God en het kwaad Dit is een van de moeilijkst te beantwoorden vragen voor Christenen. Het pijnprobleem, zoals, C.S. Lewis, de alom bekende wetenschapper, het eens noemde, is het sterkste wapen van de athesten tegen het Christelijke geloof. Alle eerlijke wetenschap en ook de geschiedenis, mits in het juiste perspectief gesteld, onderbouwt het bestaan van God. Dit bewijs is zo sterk, dat het waar is wat de Bijbel ons leert: "De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God." (Psalm 14:1).

15 Geeft God kanker? Ze citeert de tekst uit één lied: „Leidt mij in Uw rechtvaardigheid op de weg die U mij wijst.” „Dat is mijn belangrijkste gebed. Want je kunt wel bidden of de kanker verdwijnt, maar God heeft nergens beloofd dat ik geen tumor zou krijgen.” Om die reden vindt ze het benadrukken van gebedsgenezing „soms zo drammerig.” „Dan bid ik liever de woorden uit dit lied: „U bent mijn schuilplaats Heere. U geeft de zwakken kracht.” God laat zwakken en zieken zeggen: Mijn sterkte is in de Heere. Dat vind ik zo ontzettend mooi. God is sterker dan mijn ziekte, sterker dan de dood en de boze. Wat de satan ook doet, er is er Een Die zal overwinnen. Dat neemt niet weg dat ook ik wel eens angstig wakker word. Maar dan denk ik steevast: Nee, satan, jij krijgt me niet. God is sterker.” Diny van Bruggen

16 Hodos: God wil je Vader zijn
God wil graag je Vader zijn de een is van zijn jeugd af aan bevoorrecht de ander ligt van jongs af onderaan op aarde heerst al eeuwenlang het onrecht maar toen Jezus kwam is er iets nieuws ontstaan vaak kun je de zin niet meer begrijpen dan geef je God van al het kwaad de schuld maar zoals het graan eerst lang moet rijpen heeft God met de wereld nog geduld want God wil graag je Vader zijn je Toeverlaat in angst en pijn als je struikelt reikt Hij jou de hand ja God wil graag je Vader zijn word maar als een kind zo klein ga op Hem vertrouwen met heel je hart je ziel en je verstand


Download ppt "Vader, wie bent u? Vader straft"

Verwante presentaties


Ads door Google