De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit."— Transcript van de presentatie:

1 Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit

2 Waar het over gaat ‘We gaan steeds te ver.’ ‘Vrij veilig.’ ‘Je hebt recht op seks.’ ‘Ik ben 15 en heb het nog nooit gedaan. Is dat vreemd?’ ‘Ik ben verslaafd aan porno.’ ‘We zijn getrouwd maar ons sexleven stelt niets voor.’

3 Waar het ook over gaat ‘Ik ga vaak met iemand naar bed maar voel me dood-eenzaam.’ ‘Ik ben misbruikt.’ ‘Ik ben vreemd gegaan en het spijt me ontzettend.’ ‘Ik doe het vaak alleen. Heel vaak.’ ‘Ik ben single. Ik weet echt niet hoe ik met seksualiteit moet omgaan.’ ‘Ik ben homo. Help me.’

4 Gods doel met onze seksualiteit
(vernieuwing van denken) De goedheid van sex: made in heaven (Genesis 1:26-27; Hooglied) De kracht van sex: niet zomaar één van onze behoeften (Matteüs 5:27-30) Het geheim van sex: een verwijzing naar intimiteit met God (Efeziërs 5:28-32)

5 De goedheid van sex God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’ God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. (Genesis 1:26-27)

6 De goedheid van sex Hij Als een lelie tussen de distels, zo is mijn vriendin tussen de meisjes. Zij Als een appelboom tussen de bomen van het bos, zo is mijn lief tussen de jongens. Ik verlang in zijn schaduw te zitten, met mijn tong wil ik zijn zoete vruchten proeven. Hij brengt mij in het wijnhuis, boven mij zijn vaandel van liefde. Verkwik me met rozijnen, verfris me met appels, want ik ben ziek van liefde. Mijn hoofd rust op zijn linkerarm, met zijn rechterarm omhelst hij mij. Meisjes van Jeruzalem, ik bezweer je bij de gazellen, bij de hinden op het veld: wek de liefde niet, laat haar niet ontwaken voordat zij het wil. (Hooglied 2:2-7)

7 De goedheid van sex Hij Wat ben je mooi, wat ben je bekoorlijk, liefde en verrukking, dat ben jij. Als een palm is je gestalte, je borsten zijn als druiventrossen. Ik dacht: Laat ik die palm beklimmen, ik wil zijn bladeren grijpen. Laten jouw borsten als trossen van de wijnstok zijn, je adem als de geur van appels, je tong als zoete wijn waarin mijn kussen baden, mijn lippen en tanden gedompeld zijn. (Hooglied 7:7-10)

8 De goedheid van sex Zij Mijn lief glanst en schittert, hij steekt boven duizenden uit. Zijn hoofd is van goud, het zuiverste goud, zijn lokken zijn als dadeltrossen, ravenzwart. Zijn ogen zijn als duiven bij een stromende beek, die baden in water, die gedompeld zijn in melk. Zijn wangen zijn als balsemtuinen, die overheerlijk geuren. Zijn lippen zijn als lelies, die druipen van vloeiende mirre. Zijn armen zijn als staven van goud, met turkoois bezet. Zijn buik is als een schijf van ivoor, versierd met saffier. Zijn benen zijn als zuilen van albast, op voetstukken van zuiver goud. Zijn gestalte is zo fier als een ceder van de Libanon. Zijn mond is zoet, aan hem is alles begeerlijk. Dit is mijn lief, dit is mijn vriend, meisjes van Jeruzalem! (Hooglied 5:10-16)

9 De kracht van sex Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Pleeg geen overspel.” En ik zeg zelfs: iedereen die naar een vrouw kijkt en haar begeert, heeft in zijn hart al overspel met haar gepleegd. Als je rechteroog je op de verkeerde weg brengt, ruk het dan uit en werp het weg. Je kunt immers beter een van je lichaamsdelen verliezen dan dat heel je lichaam in de Gehenna geworpen wordt. En als je rechterhand je op de verkeerde weg brengt, hak hem dan af en werp hem weg. Je kunt immers beter een van je lichaamsdelen verliezen dan dat heel je lichaam naar de Gehenna gaat. (Matteüs 5:27-30)

10 Het geheim van sex Zo moeten mannen hun vrouw liefhebben, als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief. Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals Christus de kerk, want dat is zijn lichaam en wij zijn de ledematen. ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één lichaam zijn.’ Dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk. (Efeziërs 5:28-32)

11 Gods doel met onze seksualiteit
(vernieuwing van denken) De goedheid van sex De kracht van sex Het geheim van sex

12 Om over na te denken/praten
Sex is ook niet alles. Als je geen goede bruid voor Christus bent, kun je ook geen goede bruidegom voor je vrouw zijn. Jezus is de beste Minnaar.


Download ppt "Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit."

Verwante presentaties


Ads door Google