De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Koninkrijk voor anderen Mt 21:33 tot 22:14 Conferentie Amerongen 2009 Karel H Remmelink.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Koninkrijk voor anderen Mt 21:33 tot 22:14 Conferentie Amerongen 2009 Karel H Remmelink."— Transcript van de presentatie:

1 Het Koninkrijk voor anderen Mt 21:33 tot 22:14 Conferentie Amerongen 2009 Karel H Remmelink

2 Twee gelijkenissen Wat zijn gelijkenissen? Onrechtvaardige landlieden Bruiloft Indeplaatsstelling Landlieden tov andere landlieden (21:41) Genodigden (3) tov ‘Allen die u er zult vinden’ (9).

3 Kwaadaardige landlieden De wijngaard is het Koninkrijk van God De vruchten zijn (deels) voor God God heeft een Zoon De huurders slaan, stenigen en doden (erger dan in andere evangeliën) Straf is een kwade dood Openlijk duidelijk waar het om gaat!

4 De bruiloft (1) Doel: God wil Zijn Zoon eren door Zijn bruiloft te vieren Alles is gereed; er zijn genodigden Reactie op de uitnodiging Onachtzaamheid / minachting / geweld God is boos, oordeel over stad en volk Ze waren het niet waard

5 De bruiloft (2) Alternatieve bijeengebrachtten; bozen en goeden. Bruiloft wordt vol. Noodzaak van een bruiloftskleed. Gelijkenissen volgen elkaar op.

6 Tweede betekenis De Zoon vermoord en de Koning geminacht. Koninkrijk eerst voor de Jood, dan voor anderen. Verantwoordelijkheid van de joodse leiders, maar ook van de anderen. Wat is er wel niet gebeurd in de eerste eeuw!

7 Vragen en reacties Hoe ga ik om met Gods erfenis? Christocentrisch tov egocentrisch Om welke vruchten gaat het? De Heer onderbouwt het met Gods Woord (21:42). Gaat het in hfdst. 22 wel zo sterk om genade? In welke zin verandert het ons leven?


Download ppt "Het Koninkrijk voor anderen Mt 21:33 tot 22:14 Conferentie Amerongen 2009 Karel H Remmelink."

Verwante presentaties


Ads door Google