De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DIE DE TOEKOMST LIGT AAN JE VOETEN. Maart 2002. MODUS VIVENDI presenteert.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DIE DE TOEKOMST LIGT AAN JE VOETEN. Maart 2002. MODUS VIVENDI presenteert."— Transcript van de presentatie:

1 DIE DE TOEKOMST LIGT AAN JE VOETEN. Maart 2002

2 MODUS VIVENDI presenteert

3

4 Celsius. Je vloer strààlt. MODUS VIVENDI presenteert Celsius Folio

5 Zo zie je maar waarom Modus Vivendi zo van stralingswarmte overtuigd is...

6 De voordelen van vloerverwarming en van „kiltebrekers“ Stralingswarmte verdeelt zich gelijkmatiger dan convectiewarmte en dit zonder luchtcirculaties te veroorzaken. Bij stralingswarmte wordt met een lagere temperatuur hetzelfde warmtegevoel bereikt. Celsius werkt op het principe van stralingswarmte. Stralingswarmte kennen we van de weldoende zonnestralen op een koude winterdag.

7 Het onderwerp van deze presentatie Vandaag willen we u graag tonen hoe u als vloerder redelijk eenvoudig een vloerverwarming of een kiltebreker van Celsius kan installeren. Enkel de de elektrische aansluiting wordt door een elektricien gedaan. Deze voorstelling duurt slechts 60 minuten en duurt dus ongeveer even lang als een gemiddelde installatie van Celsius Folio.

8 Wat is Celsius Folio ? Celsius Folio is gewoonweg hét product voor zwevende vloeren zoals: kurk, laminaat en sommige parketsoorten. Celsius Folio bestaat uit een dunne film en beïnvloedt de hoogte van de vloer - constructie niet. Celsius Folio wordt veel bij renovaties droog geïnstalleerd, door de vloerder boven op de chappe, onder de zwevende vloer

9 De installatie van Celsius Folio in een notendop : Onmiddelijk na het openleggen van de Celsius Folio kan met het installeren van de vloer gestart worden. Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig, de chappe moet voorbereid zijn op een zwevende vloer.

10 Opbouwschema Celsius Folio

11 Celsius Folio - techniek Celsius Folio wordt heel dicht bij de oppervlakte geïnstalleerd. De verwarming start onmiddelijk zonder inertie en omwegen. Celsius Folio is in verschillende afmetingen leverbaar. De folies zijn ongeveer 50 cm breed en tot 10 meter lang. Celsius Folio werkt met 230 Volt en er zijn geen transformatoren nodig.

12 De installatie in theorie : stap 1 De chappe moet effen zijn, zoniet moet deze uitgevlakt worden. Dit is echter altijd nodig voor zwevende vloeren. Eventueel wordt eerst een PE-Folie gelegd en aan de wanden omhoog getrokken.

13 De installatie in praktijk : stap 1 Een voorbeeld uit de praktijk: een bureau met een zeer koude vloer wordt met een kiltebreker uitgerust.

14

15

16

17 Opmerking :overlapping van 20 cm aan de wanden hoogtrekken en afsnijden boven de plinten.

18 De installatie in theorie : stap 2 Een voorgeschreven ondervloer voor de zwevende vloer wordt geïnstalleerd. Deze ondervloer hoeft niet speciaal voor vloerverwarming geschikt te zijn, omdat de verwarming er bovenop komt en niet eronder zoals in de meeste gevallen. De ondervloer mag zelfs isolerende eigenschappen bezitten, zodat warmteverlies via de chappe vermeden wordt.

19 De installatie in praktijk : stap 2 Het leggen van isolerende Soft-board - platen als ondergrond voor de zwevende vloer.

20

21

22 De installatie in theorie : stap 3 De aansluitingen van de folie worden volgens plan getekend op de ondergrond. Er worden inkervingen gemaakt om de aansluitingen en kabels in te leggen. Bovendien wordt een inkerving voorzien voor de vloervoeler, die de temperatuur zal meten. Boven op de ondervloer wordt nu een PE- Film van 0.4 mm als mechanische bescherming gelegd. Voorzie een overlapping van ten minste 20 cm (die overlapping moet je nu nog aftapen).

23 De installatie in praktijk : stap 3 We maken inkervingen.

24

25

26 De installatie in theorie : stap 4 Celsius Folio zoals aangeduid installeren. Nu kun je Celsius Folio nog met kleefband fixeren. De elektrische aansluitingen worden nu in in de inkervingen gelegd. Ook de 230 Volt –kabels worden in de kanaaltjes geplaatst. Dit alles wordt nu vastgekleefd met hete lijm. De warmtevoeler en zijn kabels worden op dezelfde manier in de inkervingen gelegd.

27 De installatie in praktijk : stap 4 De kabels worden gebundeld en samen gelegd. de Celsius Folio wordt gelegd, de aansluitingen en kabels worden in de inkervingen geplaatst.

28

29

30 Opmerking: op het Celsius etiket kun je een laatste keer controleren of de geplande vermogens en M² ook werkelijk overeenstemmen.

31

32

33 De installatie in theorie : stap 5 Opnieuw wordt een PE-film van minstens 0.4 mm gelegd. Zorg voor een overlapping van 20 cm die je aan de wanden omhoog trekt. In het geval van selectieve verwarming (niet over het hele oppervlak) is 2 keer 0.2mm beter (dat schuift beter over elkaar).

34 De installatie in praktijk : stap 5 de 0,4 mm PE-film word gelegd

35 Opmerking:overlapping van 20 cm aan de wanden omhoog, afsnijden boven de plinten

36 De installatie in theorie : stap 6 Nu wordt met een gewone Ohmmeter (multimeter) een laatste check-up gedaan. Test de weerstand. De referentiewaarden zijn te verkrijgen bij Modus Vivendi.

37 De installatie in praktijk : stap 6 Check-up

38

39

40

41 De installatie in theorie : stap 7 Leg de zwevende vloer. Zorg ervoor dat de Celsius Folio hierbij niet beschadigd wordt.

42 De installatie in praktijk : stap 7 Voorbeeld van het installeren van een laminaatvloer

43

44 De installatie in theorie : stap 8 Nu kan de electricien de 230 Volt leidingen, de warmtevoeler en de thermostaat aansluiten.

45 De installatie in praktijk : stap 8 230 Volt aansluiting

46

47

48 Belangrijke randinformatie Let erop dat bij laminaatvloeren geen contact-temperaturen boven 28°C bereikt worden, omdat de meeste laminaatfabrikanten dit als bovengrens voor de garantie opgeven. Bij complete verwarming moet 45 tot 70 % van de oppervlakte verwarmd worden. Bij kiltebrekers volstaat 30% tot 50%.

49 Belangrijke randinformatie Bij de planning moeten de electrische aansluitingen vastgelegd worden. Daarvoor neem je best contact op met de bouwheer of met de electricien. Speciale werktuigen zijn niet nodig. Een Ohmmeter kun je bij Modus Vivendi bestellen. Modus Vivendi geeft graag antwoord op bijkomende vragen.

50 DIE DE TOEKOMST LIGT AAN JE VOETEN.


Download ppt "DIE DE TOEKOMST LIGT AAN JE VOETEN. Maart 2002. MODUS VIVENDI presenteert."

Verwante presentaties


Ads door Google