De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Omdat het samen makkelijker wordt.  Een nieuwe speler in het Belgisch hulpverleningslandschap.  Vervangt niets maar vult het aanbod aan.  Oorspronkelijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Omdat het samen makkelijker wordt.  Een nieuwe speler in het Belgisch hulpverleningslandschap.  Vervangt niets maar vult het aanbod aan.  Oorspronkelijk."— Transcript van de presentatie:

1 Omdat het samen makkelijker wordt

2  Een nieuwe speler in het Belgisch hulpverleningslandschap.  Vervangt niets maar vult het aanbod aan.  Oorspronkelijk : ondersteuning bij het uitvoeren van concrete taken.  Aandacht voor onmiddellijke actie.

3 De 3 componenten in rekening brengen (persoon, context en aanleg) Aandacht voor verwerking en aanvaarding. Bewaken van de rode draad in het uitgebreide hulpverleningsaanbod. Coaching voor en met gevorderden.

4  De voornaamste taak is om de mensen te “-EREN”  Informeren  Motiveren  Activeren  Structureren  Stimuleren

5  geeft praktische steun  bewaakt de rode draad  geeft uitleg en voorlichting  werkt volgens een plan  geeft grenzen aan  bevordert onderling contact (netwerken)

6 Inventaris opmaken Doelen bepalen Hindernissen opruimen Steun installeren UitvoerenEvalueren

7 - kiss-principe - socratisch gesprek - verder bouwen vanuit succes

8  Kijkt door de bril van ADHD.  Kent de mogelijke obstructies die de cliënt kan ervaren.  Ziet en gebruikt de talenten van de persoon.  Legt de nadruk op ondersteuning en samenwerking.  Is mee-levend, luistert en vraagt door.  Houdt rekening met een mogelijke terugval.  Behoudt de rode draad in het geheel.

9  Personen met ADHD en hun omgeving  Jong-volwassenen  Volwassenen  Partners/gezinnen  Context : werk en/of school

10  Ieder persoon met ADHD er baat kan bij hebben.  het resultaatsgericht is.  het vraaggestuurd werkt.  het combineert denken en doen biedt.  het biedt (h)erkenning aan de persoon met ADHD.  het een werkvorm is die algemene therapietrouw verhoogt.


Download ppt "Omdat het samen makkelijker wordt.  Een nieuwe speler in het Belgisch hulpverleningslandschap.  Vervangt niets maar vult het aanbod aan.  Oorspronkelijk."

Verwante presentaties


Ads door Google