De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Barcelona Ramblas Allemeersch Thomas en Femke Loridan (6 TO) mentoren: Lieselot Vandenbussche, Tania Watelle, Peter Verkeyn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Barcelona Ramblas Allemeersch Thomas en Femke Loridan (6 TO) mentoren: Lieselot Vandenbussche, Tania Watelle, Peter Verkeyn."— Transcript van de presentatie:

1 Barcelona Ramblas Allemeersch Thomas en Femke Loridan (6 TO) mentoren: Lieselot Vandenbussche, Tania Watelle, Peter Verkeyn

2 Allemeersch Thomas, Femke Loridan2 Inleiding Barcelona is gelegen aan de Costa Brava, in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse zee. Barcelona heeft voor elk wat wils. Het is een stad van cultuur(modernisme),handel, sport( olymische spelen) en niet te vergeten het nachtleven!!!

3 Allemeersch Thomas, Femke Loridan3 Klimaat: Barcelona

4 Allemeersch Thomas, Femke Loridan4 Kenmerken - Zomer: 25°-35°, iets te warm om de stad te bezoeken. - Winter: 10°-15°, zacht met veel regen. - Meest neerslag: april en oktober.

5 Allemeersch Thomas, Femke Loridan5 Ramblas Ramblas is de beroemdste laan van Barcelona. Deze flaneerboulevard was in de vorige eeuw nog een riviertje.Het is nu een trefpunt voor jong en oud.Het wemelt er van muzikanten en mimespelers.

6 Allemeersch Thomas, Femke Loridan6 Situering De ramblas begint aan de Plaça de Catalunya en loopt over een afstand van 1,2 km door tot de haven bij Plaça Portal de la Pau, waar het beeld van Colombus staat.

7 Allemeersch Thomas, Femke Loridan7 Verschillende delen 1ste deel: Rambla de canaletes 2de deel: Rambla dels Estudis 3de deel: Rambla de San Josep 4de deel: Rambla dels Caputxins 5de deel: Rambla de Santa Monica

8 Bezienswaardigheden Per indeling

9 Allemeersch Thomas, Femke Loridan9 Rambla de Canaletes Font de Canaletes Een 19de-eeuwse fontein waarvan de legende zegt dat "iedereen die van het water uit de bron drinkt, zeker naar de stad zal terugkeren.’’

10 Allemeersch Thomas, Femke Loridan10 Rambla Dels Estudis Reial Academia de Ciencas i Arts Dit gebouw is sinds 1910 een theater, draagt de eerste officiële klok van Barcelona.

11 Allemeersch Thomas, Femke Loridan11 Rambla De San Josep Mercat de Sant Josep Dit is de kleurrijkste markt van Barcelona, in de volksmond:‘La Boqueria’ Hier worden alle denkbare levensmiddelen aan de man gebracht. De marktkramen lijken wel een competitie aan te gaan voor de mooiste en kleurrijkste.

12 Allemeersch Thomas, Femke Loridan12 Rambla Dels Caputxins Palau Güell Dit neogotische paleis wordt als een van de belangrijkste werken van Gaudi gezien.

13 Allemeersch Thomas, Femke Loridan13 Rambla de Santa Monica Monument a Colom Het beeld van Colombus bevindt zich aan het einde van de Ramblas. Het is een 50 meter hoog monument dat hoort te wijzen naar de Nieuwe Wereld… maar het wijst naar Italië.

14 Allemeersch Thomas, Femke Loridan14 Bijzonderheden Doorheen de hele Ramblas ziet men mimespelers en verschillende muzikanten.

15 Allemeersch Thomas, Femke Loridan15 Accommodatie Le Meridien Barcelona ( Rambles 111): voor wie houdt van een stijlvol hotel en hogere eisen stelt. Rivoli rambles ( La rambla 128): voor wie houdt van een aardig hotel in artdécostijl.

16 Allemeersch Thomas, Femke Loridan16 Dank voor jullie aandacht!!! Allemeersch Thomas en Femke Loridan


Download ppt "Barcelona Ramblas Allemeersch Thomas en Femke Loridan (6 TO) mentoren: Lieselot Vandenbussche, Tania Watelle, Peter Verkeyn."

Verwante presentaties


Ads door Google