De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HAN Centrum voor Ondernemerschap

Verwante presentaties


Presentatie over: "HAN Centrum voor Ondernemerschap"— Transcript van de presentatie:

1 HAN Centrum voor Ondernemerschap
Café Consult Kennis als bron voor ondernemerssucces 25 maart 2013

2 Centrum voor Ondernemerschap
Even voorstellen Miranda Vodegel Teamleider Centrum voor Ondernemerschap

3 10 jaar geleden opgericht
10 jaar geleden waren we het eerste CvO. Oprichting ging gepaard met politieke ontwikkeling: ondernemerschap is belangrijk voor de economie, dus ook aandacht besteden in het onderwijs (bijv. fysiotherapeut). Nu bijna iedere HBO een CvO. We hebben nog steeds een goede naam, maar moeten in beweging blijven/komen om bij de top 3 te blijven horen.

4 Missie Het HAN CvO is hét expertisecentrum van de HAN voor het bevorderen van ondernemendheid en ondernemerschap bij studenten, docenten, werknemers en (potentiële) ondernemers. We zijn experts op ons vakgebied, we hebben de kennis in huis, we zijn deskundig en professioneel, we weten waar we over praten, we zijn betrouwbare gesprekspartners. We hebben ambitie, we zijn bruisend, vrolijk, energiek en gepassioneerd. We zijn vernieuwers; waar wij zijn, ontstaat iets. We zijn ondernemend, we denken in kansen en mogelijkheden. We zijn verbinders, we brengen mensen met ideeën samen. We hebben een breed netwerk en zetten dit graag voor jou in, we jagen aan, we helpen verder. We zijn gericht op de samenwerking, op de relatie, we zijn benaderbaar. We leveren handjes waar nodig.

5 Kernboodschap In iedereen schuilt een ondernemersgeest Het HAN CvO helpt je om deze ‘geest’ te ontdekken, te ontwikkelen en te ontplooien tot een ondernemende beroepsprofessional of een ‘klassieke’ ondernemer met een eigen bedrijf, al naar gelang jouw wensen, behoeften en talenten.

6 Doelgroepen *Studenten!!
*Docenten/coaches: doorverwijsfunctie en doelgroep voor o.a. docententraining. *Ondernemers buiten de HAN doen we nog weinig mee, maar gezien de ontwikkelingen binnen de HAN wordt deze groep belangrijker. *Instituutsdirecties en onderwijsmanagers: politieke groep, zijn de schakel naar inbedding in het onderwijs o.a.

7 HAN CvO dienstverlening: 4 fasen
Groei Start Ontwikkeling Groeifase doen we nog niet zoveel mee, maar is een groep die we in de toekomst meer willen gaan bedienen. Bewustwording

8 Zo ziet dat eruit: Minoren Ondernemen Ondernemen & Innovatie Adviseren
Introduction International Entrepreneurship Diverse (internationale) projecten Onderwijs, trainingen, Student Company Certificaat Ondernemerschap Zie dienstverleningsboekje voor meer info over wat wij doen. Young Business Society Starters-, stage-, afstudeerbegeleiding IkStart Smart Entrepreneurship-scan Startersvolgsysteem Lectoraat Ondernemerschap

9 CvO Netwerk van ondernemers
Kennis als bron: Ondernemers als docent bij CvO Meerwaarde voor studenten, HAN docenten, HAN lectoren Geeft kans op nieuwe ideeën Voor onderzoek en vergroten kennis Ten nutte van innovatie en doorgroei Kortom: leidt tot meer succes!

10 Communicatiekanalen/-middelen
Site: Actiepagina: Facebook: Nieuwsbrief

11 HAN: Kennis in interactie
HAN: University of Applied Sciences Praktijkgericht onderzoek, vraag uit regio: 8 Speerpunten: Automotive Techniek Duurzame (elektrische) energie Techniek Biodiscovery Techniek Sneller herstel GGM Vitale leefomgevingen, kleine kernen GGM Talentherkenning en ontwikkeling in sport GGM Ondernemen en ondernemerschap Econ&Man Leren met ICT Educatie

12 HAN Lectoraat Lectoraat Ondernemerschap
onderzoek naar ondernemerschap en de ondernemersgeest, en de rol hiervan in het onderwijs. Het focust zich op trainbare ondernemersexpertisegebieden. Onderdeel van: Kenniscentrum Business Development & Co-creation onderzoek en advies over alles wat ondernemen bevordert: ondernemerschap, hrm, communicatie, logistiek, kunst & economie, management, recht, kwaliteit, financiën, maar vooral samenwerken. Co-creatie is de sleutel tot innovatie.

13 HAN Smart Business Center
Netwerk dat concurrentiepositie van het MKB helpt versterken Vraag van de ondernemer is leidend HAN SBC gaat structurele verbindingen aan met het bedrijfsleven, zodat lectoren, docenten en studenten tijdig in kunnen spelen op vraagstukken uit de markt Vb: Zorgalliantie.nu! Netwerkinitiatief: samenwerking bevorderen tussen zorginstellingen en de verschillende disciplines van de HAN (Economie, Techniek en Zorg). Met MKB kennis ontwikkelen en delen. Het gaat om kennisuitwisseling of ondersteuning bij onderzoek, advies rondom innovatie, ontwikkeling en verbetering van producten, diensten en processen.

14 HAN Fablab FabLounge: business ideeën genereren
FabLab: productie door digitale aangestuurde machines FabCommunity: via delen van kennis, het bedrijfsnetwerk en de aansluiting bij de (regionale) innovatieontwikkelingen snelheid aanbrengen in businessproces FabOffice: geeft als incubator aan startende ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijf uit te bouwen (i.s.m. CvO)

15 Contactgegevens Ruitenberglaan 26, 6826 CC Arnhem kamer A0.23

16


Download ppt "HAN Centrum voor Ondernemerschap"

Verwante presentaties


Ads door Google