De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CO2 recovery Business case op RWZI. Aanleiding voor de studie Klimaatakkoord doelstelling: Broeikasgas emissiereductie van 30% in 2020 MJA 3 Energiebesparing.

Verwante presentaties


Presentatie over: "CO2 recovery Business case op RWZI. Aanleiding voor de studie Klimaatakkoord doelstelling: Broeikasgas emissiereductie van 30% in 2020 MJA 3 Energiebesparing."— Transcript van de presentatie:

1 CO2 recovery Business case op RWZI

2 Aanleiding voor de studie Klimaatakkoord doelstelling: Broeikasgas emissiereductie van 30% in 2020 MJA 3 Energiebesparing in de keten Zorgt voor trend om energie en grondstoffen: Besparen Terugwinnen Hergebruiken Nieuwe ontwikkelingen in Biogas 2 Aard/Autogas CO 2 recovery techniek is “proven” in O&G Er zijn nog kennis leemtes die verwaarding van het geïsoleerde CO 2 in de weg staan.

3 Potentiele capaciteit. 2007 een potentieel van 75.356 ton CO 2

4 Stand van zaken CO 2 vraag glastuinbouw 1.500 kton/y (NL) Marktprijs Prijs CO2 60 – 100 €/ton CO 2 wordt al uit biogas geïsoleerd met behulp van verschillende technieken. WKK afgas reiniging en CO 2 gebruik wordt al toegepast in de glastuinbouw.

5 Route 1 Gisting Biogas opwaar dering 1

6 Route 2 Gisting WKK 1 2

7 Kaders van het project Studie naar de obstakels die verwaarding nog in de weg staan voor de verschillende routes: Certificering en kwaliteit gas Stakeholders analyse Technieken Business case conform Porter model

8 RWZI Beverwijk

9 Kennisleemtes Exacte invulling routes Onduidelijkheden over Kwaliteit Certificering Leveringszekerheid Business case voor Nederland en de minimale schaalgrote.

10 Project organisatie

11


Download ppt "CO2 recovery Business case op RWZI. Aanleiding voor de studie Klimaatakkoord doelstelling: Broeikasgas emissiereductie van 30% in 2020 MJA 3 Energiebesparing."

Verwante presentaties


Ads door Google