De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste

Verwante presentaties


Presentatie over: "London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste"— Transcript van de presentatie:

1 XIFIX @ London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste
Carlo Verhaeghe Peter Schietecat Saar Spriet Hannes Warnez

2 London Eye Gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000  het Millennium Wheel Grootste reuzenrad ter wereld, 135 meter hoog en heeft 32 kabines. Een ritje duurt 30 minuten Het rad nooit hoeft stil te staan. De prijs per rit bedraagt 13£.

3 Big Ben De Big Ben is dus de grote luidklok die in de toren hangt. Het volledige gebouw noemt Clock Tower. De klok is een van de zwaarste ter wereld, hij heeft een diameter van ruim 2,7 meter en weegt kg. Geïnstalleerd in 1958. Slaat enkel de volle uren, de kwartieren worden geluid door kleinere klokken. Politicus Sir Benjamin Hall had bijnaam Big Ben.  aanzet tot de bouw van de toren.

4 Westminster Bridge Verbindt de parlementsgebouwen aan de westoever met de County Hall en het reuzenrad de London Eye aan de overzijde. De groene kleur van de brug is dezelfde kleur als de zittingen in het Lagerhuis (House of commons).  In tegenstelling tot de Lambeth Bridge: deze is rood net zoals die van de zittingen in het Hogerhuis (House of Lords). Een minster is geen kerk maar ook geen kathedraal, iets daar tussenin.

5 Houses of Parliament De zetel van het Britse parlement.
Bestaat uit het Lagerhuis (House of Commons) en het Hogerhuis (House of Lords). Het lagerhuis kan je vergelijken met de Kamer en het Hogerhuis met de Senaat van bij ons. Door de intrede van meer vrouwen in het Lagerhuis …

6 Verwelkomd door de Eerste Minister Blair als we aankloppen.
Downingstreet 10 Verwelkomd door de Eerste Minister Blair als we aankloppen. Je kan het vergelijken met onze Wetstraat 16 waar de ambtwoning is van onze eerste minister.

7 Trafalgar Square Als we aankomen ontmoeten we Nelson.
Volledige naam was Admiraal Burggraaf Horatio Nelson. Leefde van 1758 tot 1805. Was een Brits admiraal en wordt gezien als belangrijkste Britse opponent te water van Napoleon Bonaparte. We zien daar ook een zwangere, naakte en gehandicapte dame zitten op het plein. Deze dame heet Alison Lapper. Ze is geboren in 1965 en is een kunstenares zonder armen en verkorte benen. Het beeld wordt maar een tweetal jaren tentoongesteld.

8 Door deze poort rijd je rechtstreeks naar Buckingham Palace.
Admiralty Arch De poort is verbonden met het gebouw van de oude admiraliteit, vandaar de naam. Door deze poort rijd je rechtstreeks naar Buckingham Palace.

9 Picadilly Circus Hier zien we zeer grote lichtreclames.  Vgl. met Times Square in New York. Op het plein staat een standbeeld van Eros, de Griekse god van de liefde.  Opgedragen aan Lord Shaftesbury die vocht tegen kinderarbeid De naam Piccadilly slaat op een kleermaker genaamd Robert Baker  Die werd in de 17e eeuw erg rijk door het maken van kleren met speciale boorden, genaamd: Piccadills. Een circus was de benaming voor een cirkelvormig plein. Dit plein verloor die vorm door de aanleg van Shaftesbury Avenue in 1886.

10 Aquascutum Regent Street Fashion Store

11 Tussen Greenpark en Piccadilly Circus
Burlington Arcade Tussen Greenpark en Piccadilly Circus

12 Ritz Hotel Terug te vinden op Piccadilly

13 Green Park 1 van de 8 Koninklijke Parken van Londen. 53 aren
Oorspronkelijk een moerasachtige begraafplaats voor lepralijders van het nabijgelegen ziekenhuis in St. James. Geen meren, geen standbeelden of fonteinen (met uitzondering van het Canada Memorial door Pierre Granche) maar bestaat volledig uit beboste weiden.  Volledig contrast met andere parken

14 The End


Download ppt "London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste"

Verwante presentaties


Ads door Google