De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een waar verhaal dat tot nadenken stemt … Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 04/2009.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een waar verhaal dat tot nadenken stemt … Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 04/2009."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een waar verhaal dat tot nadenken stemt … Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 04/2009

3 Op een dag, toen hij aan het werk was, hoorde hij hulpgeroep dat uit een nabij moeras kwam. In AYRSHIRE (Schotland) woonde eens een arme boer.

4 De Boer liet direct zijn werktuigen vallen en rende naar het moeras. Daar zag hij een knaap die tevergeefs uit het slijkerige water trachtte te kruipen waarin hij tot aan zijn heupen was verzonken. De boer slaagde erin om de knaap uit het slijk te bevrijden en redde hem zo van een gewisse dood.

5 De volgende dag stopte een deftige karos voor de hut van de boer. Een elegant geklede heer steeg uit. Het was de vader van de knaap wiens leven de boer had gered. « Dankzij u is mijn zoon nu nog in leven », zei de edelman tegen de boer, « en daarvoor wil ik u rijkelijk belonen! » Maar de arme boer weigerde de grote geldsom die de rijke man hem aanbood.

6 Op dat moment kwam de tienjarige zoon van de boer uit de hut. « Is dat uw zoon? » vroeg de edelman. De boer antwoordde bevestigend. « Dan stel ik u voor om uw zoon dezelfde opleiding te geven als mijn eigen zoon. Later zult u dan stellig trots op hem zijn! » Met dat aanbod ging de boer wel akkoord. Op dat moment kwam de tienjarige zoon van de boer uit de hut. « Is dat uw zoon? » vroeg de edelman. De boer antwoordde bevestigend. « Dan stel ik u voor om uw zoon dezelfde opleiding te geven als mijn eigen zoon. Later zult u dan stellig trots op hem zijn! » Met dat aanbod ging de boer wel akkoord.

7 De boerenzoon bezocht de beste scholen van Engeland. Hij studeerde medicijnen en raakte door zijn wetenschappelijke vorsing wereldbekend. Het was de beroemde dokter Alexander FLEMING, die in 1927 de PENICILLINE ontdekte.

8 Enkele jaren later kreeg de zoon van de edelman een acute longontsteking. En het was de penicilline die hem het leven redde!

9 Sir Winston CHURCHILL en Sir Alexander FLEMING bleven hun ganse leven intieme vrienden. Sir FLEMING stierf in 1955, en Sir CHURCHILL 10 jaar later. Beiden zijn op hetzelfde kerkhof in Londen begraven. Hoe heette de edelman? Het was Sir Henry Spencer CHURCHILL, en zijn zoon was Sir Winston CHURCHILL.

10 DENK ER AAN: ELKE DAAD VAN LIEFDE WORDT - VROEG OF LAAT – BELOOND !!! DENK ER AAN: ELKE DAAD VAN LIEFDE WORDT - VROEG OF LAAT – BELOOND !!!


Download ppt "Een waar verhaal dat tot nadenken stemt … Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 04/2009."

Verwante presentaties


Ads door Google