De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat Balatonmeer??? Welk Balatonmeer??? Waar Balatonmeer???

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat Balatonmeer??? Welk Balatonmeer??? Waar Balatonmeer???"— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Wat Balatonmeer???

4 Welk Balatonmeer???

5 Waar Balatonmeer???

6 Hoezo Balatonmeer???

7 Balatonmeer????????

8 Het Balatonmeer is het grootste meer (592 km²) van Midden-Europa. Het meer ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm...

9 De maximale diepte is elf meter, de gemiddelde diepte bedraagt echter slechts twee meter, waardoor het water 's zomers relatief warm wordt.

10 Tevens is het het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa. Het aangenaam warme water is een streling voor lichaam en ziel.

11 Na tal van omzwervingen vestigden de Hongaarse stammen zich in Europa en bereikten omstreeks het jaar 900 ook het Balatonmeer.

12

13

14 Het Balatonmeer is ook de plek waar de jeugd een onbezorgd vakantiegevoel kan combineren met volop amusement en de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

15 Siófok is een van de centra in deze regio, jongeren kunnen hier dansen en zich amuseren bij popconcerten en in disco's.

16 Ook liefhebbers van operette zijn hier op het goede adres, want Siófok is de geboortestad van Emmerich Kalman!!!

17

18

19 In de negentiende eeuw deed het nieuws de ronde, dat het water van het Balatonmeer geneeskrachtig zou zijn.....

20 Deze bewering is natuurlijk niet waar, maar er zit wel iets in, want de modder van het meer is bijzonder geschikt voor de behandeling van motorische aandoeningen.

21 Keszthely is de grootste en oudste plaats aan het Balatonmeer en was al in de Romeinse tijd een belangrijk handelscentrum.

22 Van de Benedictijnenkloosterkerk uit 1055 in Tihany is nu alleen nog de benedenkerk met het graf van Andreas I overgebleven.

23 De kerk is een van de belangrijkste monumenten van de Hongaarse bouwkunst..

24 Om een compleet beeld te krijgen moet men beslist ook de smaken van het Balatonmeer proeven: bijvoorbeeld vissoep of snoekbaars, de lekkerste vis uit het meer...

25 Dankzij de vele dagen met zonneschijn en de vulkanische grond groeien hier druiven waarvan uitstekende, aromatische, merendeels droge, witte wijnen, worden gemaakt.

26

27

28

29

30

31 Het meest waardevolle gedeelte van het Nationale Park daar is het Kleine Balatonmeer. Dit reusachtige plassen- en moerasgebied bestaat vooral uit rietvelden. Ca. 230 vogelsoorten zijn hier waargenomen, waarvan de helft er ook broedt.

32

33 De meest voorkomende soorten zijn reigers, aalscholvers, lepelaars, roerdompen, ijsvogels en vele soorten meeuwen, sterns en eenden..

34

35

36

37

38

39

40 En wat is er nou mooier dan op een zomeravond onder een sterrenhemel in een restaurantje te dineren onder het genot van een lekker wijntje met op de achtergrond de heerlijke zigeunermuziek. Dat zijn de momenten, waar we altijd graag aan terugdenken!!


Download ppt "Wat Balatonmeer??? Welk Balatonmeer??? Waar Balatonmeer???"

Verwante presentaties


Ads door Google